Vrijeme pripreme: 20 minuta
Pečenje: 1 sat
Kalorije: 667
Masnoća: 46.41 g
Ugljikohidrati: 58.83 g
Proteini: 11.07 g
Kolesterol: 186.23 g
Za dekoraciju preporučujemo laganu tučenu kremu, ukrašenu svježim listovima metvice.
Sastojci:
250 g 1 paketić zdrobljenih čokoladnih oblatina
¼ šalice šećera
½ šalice istopljenog i prokuhanog maslaca
300 g gorke čokolade
2 mala svježa sira
1 ¼ šalice šećera
1/3 šalice kakaoa
1-2 kapi pepermint ekstrakta
4 veća jaja
svježe lišće metvice
1.Za stvaranje korice, miješati oblatine sa šećerom dok se ne dobiju fine mrvice. Dodati otopljeni maslac, miješati dok se mrvice ne slijepe jedna uz drugu. Smjesu modelirati po unutrašnjosti zdjele u kojoj će se peći, prekriti aluminijskom folijom.
2.Ugrijati pećnicu na 250 stupnjeva
3.Za nadjev, istopiti čokoladu na blagoj vatri
4.U većoj zdjeli izmješati sir i šećer. Uz umjerenu brzinu miksati električnim mikserom. Dodati kakao i ekstrat metvice. Zatim jaja i tek onda otopljenu čokoladu. Dobro smiješanu smjesu uliti u modeliranu koru.
5.Peći otprilike 50 minuta. Ostaviti da se hladi. Pokrivenu aluminijem ohladite preko noći ili ako imate strpljenja pustite da se hladi do 4 dana.
6.Poslužiti ukrašeno navedenom dekoracijom.