Coca-Cola začin

Ukoliko su ukučani spremni za vaš novi eksperiment iznenadite ih pečenim mesom prelivenim umakom od Coca-Cole

25.10.2000.
3:02
VOYO logo


Coca-Coli i njenom ustoličenom statusu zasigurno nisu potrebne dodatne reklame jer gotovo da i nema kutka u svijetu do kuda nije doprlo njeno ime. Kako je ipak njen "image" povezan sa ispijanjem, Coca-Cola kao začin za specijalitete s roštilja gotovo da spada u egzotiku zapadnjačke prehrane.

Coca-Cola kao začinski dodatak mesu s roštilja, specijalitet je Jima Budrosa, autora knjige Biblija roštiljanja. Ovim začinom osvojio je prvu nagradu na kulinarskom natjecanju roštiljanja Royal International Barbecue u Kansas City-ju. Autor knjige i autor recepta, uvijek spreman na eksperiment, napominje da je upravo Cola izvrsna osnova za začine i marinade, te da posjeduje sve karakteristike dobrog začina. A ističe i činjenicu da je na primjer pirjano meso u Coca-Coli venecuelanski specijalitet.

Postupak spravljanja vrlo je jednostavan, a dobiveni začin možete čuvati na polici i nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namirnice:
1 šalica Coca-Cole
1 šalica kečapa
¼ šalice Worcestershire umaka
3 žličice umaka za meso - po želji
1 žličica začina od crvenog luka
1 žličica začina bijelog luka
½ žličice crnog bibera

Postupak:
Sve sastojke stavimo u tavu i postepeno zagrijavamo do ključanja, tada smanjimo vatru i lagano mješamo 6 do 8 minuta. Nakon toga ostavimo da se ohladi i stavimo u staklenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike