Coca-Coli i njenom ustoličenom statusu zasigurno nisu potrebne dodatne reklame jer gotovo da i nema kutka u svijetu do kuda nije doprlo njeno ime. Kako je ipak njen "image" povezan sa ispijanjem, Coca-Cola kao začin za specijalitete s roštilja gotovo da spada u egzotiku zapadnjačke prehrane.
Coca-Cola kao začinski dodatak mesu s roštilja, specijalitet je Jima Budrosa, autora knjige Biblija roštiljanja. Ovim začinom osvojio je prvu nagradu na kulinarskom natjecanju roštiljanja Royal International Barbecue u Kansas City-ju. Autor knjige i autor recepta, uvijek spreman na eksperiment, napominje da je upravo Cola izvrsna osnova za začine i marinade, te da posjeduje sve karakteristike dobrog začina. A ističe i činjenicu da je na primjer pirjano meso u Coca-Coli venecuelanski specijalitet.
Postupak spravljanja vrlo je jednostavan, a dobiveni začin možete čuvati na polici i nekoliko mjeseci.
Namirnice:
1 šalica Coca-Cole
1 šalica kečapa
¼ šalice Worcestershire umaka
3 žličice umaka za meso - po želji
1 žličica začina od crvenog luka
1 žličica začina bijelog luka
½ žličice crnog bibera
Postupak:
Sve sastojke stavimo u tavu i postepeno zagrijavamo do ključanja, tada smanjimo vatru i lagano mješamo 6 do 8 minuta. Nakon toga ostavimo da se ohladi i stavimo u staklenku.