Play ponuda

'BOMBA' IZ VOLKSWAGENA / Ne znamo je li mu bolji domet ili cijena: Njemački div predstavio električni auto za široke mase, imamo detalje nove jurilice

ID.2all će imati domet do 450 kilometara, a njegova cijena trebala bi biti do 25.000 eura

16.3.2023.
10:30
Play ponuda

Njemački automobilski div Volkswagen jučer je predstavio konceptni automobil koji bi trebao biti električni nasljednik popularnog Golfa. Riječ je o modelu ID.2all, električnom kompaktu za široke mase odnosno "za narod" kako mi to volimo kazati, koji će imati jednako tako narodu prihvatljivu cijenu. Naime, prema najavama iz VW-a, auto bi trebao koštati manje od 25.000 eura.

Automobil bi trebao imati pogon na prednje kotače, domet do 450 kilometara, a tu su i inovativne tehnološke značajke kao što su Travel Assist, IQ.LIGHT ili Electric Vehicle Route Planner.

"Transformiramo tvrtku brzo i temeljito – s jasnim ciljem da Volkswagen postane istinska marka ljubavi. ID.2all pokazuje kamo želimo dovesti marku. Želimo biti blizu kupca i ponuditi vrhunsku tehnologiju u kombinaciji s fantastičnim dizajnom. Provodimo transformaciju brzim tempom kako bismo omogućili električnu mobilnost masama", rekao je Thomas Schäfer, glavni izvršni direktor Volkswagen osobnih automobila.

ID.2all na europsko bi tržište trebao doći 2025. godine, a njihov cilj je da početna cijena bude manja od 25.000 eura.

Uz poboljšanu platformu MEB Entry, ID.2all bi trebao biti opremljen posebno učinkovitom tehnologijom pogona, baterije i punjenja. Auto bi trebao pokretati električni pogonski motor snage 166 kW, odnosno 226 KS, a domet po WLTP-u će mu biti do 450 kilometara.

Iznadprosječna zapremnina prtljažnika

Veliki fokus tvrtka će staviti i na dizajn, koji se temelji na tri stupa - stabilnosti, dopadljivosti i entuzijazmu - što će uključivati karoseriju s "jasnim i snažnim stavom na kotačima", prijateljsko, odnosno poznato naličje i bezvremensku eleganciju.

Play ponuda

Unutrašnjost konceptnog ID.2all automobila odlikuje se visokokvalitetnim izgledom, razumljivim infotainment sustavom s klasičnom kontrolom glasnoće i zasebnim blokom za klimu.

Zapremnina prtljažnika auta iznosi 490 litara, odnosno 1330 litara kada se spuste sjedala, što je iznad prosjeka klase, pa čak i premašuje zapremninu i u višim klasama vozila.

Inače, ID.2all jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen lansirati do 2026. godine, a samo ove godine Volkswagen će predstaviti čak tri nova modela - novi ID.3, ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom i ID.7. Za 2026. godinu najavljen je i kompaktni električni SUV, a rade i na električnom automobilu čija bi cijena trebala biti niža od 20.000 eura.