Volkswagenov pickup Amarok stigao u Europu

Uvođenje na tržište Amaroka, prvog Volkswagenovog pickupa srednje klase, u Njemačkoj je u punom jeku. Prvih 700 Amaroka stiglo je u luku Emden na brodu Grande San Paolo

20.7.2010.
16:20
VOYO logo

Volkswagen gospodarska vozila s Amarokom i u Njemačkoj ulaze u segment pickupova srednje klase, kojih se godišnje u svijetu proda oko dva milijuna primjeraka.

Amarok će se prvo prodavati kao "dupla kabina" s četiri vrata. Ovaj model se proizvodi u tvornici Volkswagen gospodarskih vozila u argentinskom Pachecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvi model u konkurentskom okružju pickupova s nosivošću od jedne tone Amarok će se nuditi s motorima koji već udovoljavaju Euro-5 normi. S prosječnom potrošnjom goriva od 7,8 l/100 km Amarok je k tome najštedljiviji pickup u klasi te dokazuje da jedan veliki i snažan auto može djelotvorno koristiti energiju. S 2,0-l-TDI Biturbo motorom (120 kW/163 KS), s kojim će se ispočetka moći naručivati, Amarok kao prvi pickup u svojoj klasi postiže CO2 vrijednosti ispod 200 g.

U sljedećim tjednima će u Njemačku biti uvezeno ukupno oko 2.000 Amaroka, kako bi se pripremilo uvođenje na tržište. Za luku Emden pickup Volkswagen gospodarskih vozila donosi oživljavanje posla pretovara automobila. Nakon istovara s broda Amarok će se individualizirati u jedinici specijalnih vozila tvornice u Emdenu, odnosno po nalogu kupca uslijedit će specijalne dogradnje na vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo