Umjetničko djelo od 420.000 eura spremno za vožnju

Posebno dizajnirani Audi A1, kojeg je za dobrotvornu priredbu Sir Eltona Johna oslikao britanski umjetnik Damien Hirst, postigao je cijenu od čak 420.000 eura.

29.6.2010.
17:50
VOYO logo

Damien Hirst se smatra jednim od najznačajnijih modernih umjetnika u Velikoj Britaniji, a njegovi radovi postizali su rekordne iznose na Sotheby aukcijama.

Hirst je oslikao A1 u svom studiju u engleskom Gloucestershireu, a posebno za aukciju na priredbi "White Tie and Tiara". Automobil je ponuđen na aukciji zajedno s 1,80-metara visokim oslikanim platnom koje je izradio istovremeno. Ovo umjetničko djelo spremno je za vožnju i homologirano za cestovni promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"White Tie and Tiara Ball" je najvažnija dobrotvorna priredba Fondacije za borbu protiv AIDS-a koju je osnovao Elton John. Fondacija je od prve priredbe održane 1993. godine zaradila 48 milijuna eura.

Trenutno ima kontrolu nad sredstvima u iznosu većem od 16 milijuna eura, a koja se koriste za programe u 15 zemalja i zbrinjavanje na tisuće muškaraca, žena i djece osiguranjem nužnih lijekova, informacija, hrane, obrazovanja, rješavanja stambenog pitanja i sličnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo