Što trebate provjeriti prije kupovine polovnog auta?

Bijesne priče prevarenih kupaca polovnih automobila nisu rijetkost u Hrvatskoj. Razlog tome je nedovoljna upućenost u to što i kako treba provjeravati kod vozila.

28.11.2010.
11:22
VOYO logo

Našli ste novog potencijalnog limenog ljubimca preko oglasnika ili na sajmu, no strahujete da ne budete prevareni pa da vas polovni auto iznevjeri već nakon nekoliko dana? Evo nekoliko savjeta stručnjaka.

Prije svega treba napomenuti da prilikom kupnje polovnog automobila nikako ne smijete biti lakovjerni, te dobro provjerite svaku ključnu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled u stanici za tehnički pregled u blizini prodavača automobila se ne preporuča, jer postoji mogućnost da se prodavač možda unaprijed dogovorio s radnicima koji bi mogli reći da je automobil u redu.

Preporuča se da automobil pažljivo pogleda mehaničar kojem vjerujete. Ističe se da eko-test nije nimalo teško prevariti. Potrebno je samo automobil ''propuhati'' na autoputu i dobit će prolaznu ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozornost treba obratiti i na kilometražu te u suradnji sa stručnom osobom provjeriti da prijeđena kometraža nije ručno smanjena. Također, samo vizualni pregled ovjesa ne mora otkriti sve detalje, a neohodno je provjeriti i debljinu lima na kritičnim točkama kako bi se vidjelo je li automobil možda 'kitan' kako bi se prikrili tragovi nesreća.

Da zaokružimo, prilikom kupnje polovnog automobila bitno je nači stručnu osobu koja će s vama pregledati automobil i dati vam svoju presudu, a ujedno vam i preporučiti gdje obaviti detaljnije preglede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201008280032006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo