S MOBITELA NA AUTOMOBIL: / Novi Ford GT će imati prvi Gorilla Glass vjetrobran

Image

Dosad ste ga mogli gledati i koristiti na pametnim telefonima i tabletima, a sada Gorilla Glass na velika vrata dolazi i u automobilsku industriju.

17.12.2015.
10:16
VOYO logo

Osim što je otporno na udarce i ogrebotine, Gorilla Glass je lakši i tanji od običnog stakla i upravo zato je postalo praktički neizbježan dio svih boljih pametnih telefona.

Image
Image

Zbog svoje male težine, Ford smatra kako će vjetrobran napravljen od Gorilla Glassa biti 30 posto lakši od standardnog. Osim vjetrobrana, Ford namjerava i zadnje staklo napraviti od Gorilla Glassa, što će omogućiti odličan pogled na motor ovog superautomobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je cijeli projekt u procesu testiranja, a kako napreduju možete pogledati u video prilogu. Zanimljivo je vidjeti kako Gorilla Glass reagira na ledenu kišu, pa čak i grad.

Image
Image

Nova generacija Ford GT modela predstavljena je ove godine na sajmu automobila u Ženevi, a na tržištu će se naći u 2016. Kako smo vidjeli, GT ima V6 twin turbo EoBoost motor s više od 600 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su najavili iz Forda, namjeravaju napraviti 250 primjeraka GT modela s Gorilla Glassom, a cijena će im biti oko 400.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo