RJEŠENJE ZA SVE KOJI NE VOLE ZVUK ELEKTRIČNIH MOTORA: / Mercedes-AMG angažirao Linkin Park da im auti bruje

Image
Foto: AFP

Suradnja koja bi mogla dati dobre rezultate

28.12.2017.
13:57
AFP
VOYO logo

Električni automobili polako osvajaju tržište no mnogima nedostaje prepoznatljiv zvuk koji razvijaju motori sa unutarnjima sagorijevanjem, pa se upravo to navodi kao najveća njihova mana. Mercedes-AMG ima rješenje.

Kako navodi Wheels high-performance divizija Mercedes-Benza angažirala je američke rokere Link Park koji bi trebali biti zaduženi za zvuk njihovih električnih automobila, odnosno napraviti to da njihova električna vozila i dalje kupcima zvuče primamljivo onog trenutka kad se priključe ostatku automobilističke obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Project One utire put

Još nije poznato kakav bi utjecaj na zvuk high-performance automobila kalifornijski bend trebao imati, tek da će biti dio većeg projekta koji uključuje druge autoritete na tom polju. Potvrđeno je da su potom pitanju pokrenute suradnje s specijalistima za igrice kao i onima koji su bili zaduženi za zvuk na filmovima.

Što će od svega biti još je teško reći, no hibridni AMG automobili svakako će biti realnost. Project One tu utire put, a riječ je o hiperautomobilu koji ima tehnologiju i hibridni pogon Formule 1, a koji će se legalno moći voziti na cesti. Proizveden je u 275 primjeraka od kojih je jedan završio i u Hrvatskoj što vlasnika nakon svih davanja olakšava za 27 milijuna kuna. Zauzvrat se dobiva jurilica koja kombinira 1,6-litreni V6 turbo motor iz Mercedes-AMG Petronas Formule 1 s četiri elektromotora koji razvijaju 1000 konjskih snaga i maksimalnu brzinu koja premašuje 350 km/h. Ubrzanje od 0-200 km/h manje je od šest sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo