RIMAC SE PRISJETIO HAMMONDA PA NA KRAJU NEVJEROJATNOG DANA OTVORIO DUŠU: / 'Neću trošiti puno živaca, ali ovo mi baš diže tlak'

Image

'Mislim da je Richard Hammond naučio svoju lekciju, ali zato je tu autonomna vožnja da ga upozori: 'Hej, ideš malo prebrzo'.

6.3.2018.
23:28
VOYO logo

Nakon što je Mate Rimac u Ženevi predstavio svoj novi hiperautomobil Concept Two s 1914 konjskih snaga, kojem će do 300 km/h trebati 11,8 sekundi, i koji bi mogao nadmašiti i Tesla Roadstera Elona Muska, osvrnuo se i na prošlogodišnju nesreću u kojoj je voditelj Grand Toura RichardHammond slupao Concept One nakon čega se automobil i zapalio.

Image
[VIDEO] MATE RIMAC UPRAVO PREDSTAVIO NOVI HIPERAUTOMOBIL: /

Ima 1914 konjskih snaga, do 300 km/h dojuri za 11,8 sekundi, košta 1,7 milijuna eura

Image
[VIDEO] MATE RIMAC UPRAVO PREDSTAVIO NOVI HIPERAUTOMOBIL: /

Ima 1914 konjskih snaga, do 300 km/h dojuri za 11,8 sekundi, košta 1,7 milijuna eura

Hammond: 'Oduvijek sam htio utjecati na dizajn automobila'

Rimac je sada ispod poklopca Concept Twoa stavio i vatrogasni aparat, uz poruku 'U slučaju penjanja na brdo, ugasite vatru'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hammond je na to za Drive Tribe rekao da je počašćen jer je oduvijek htio utjecati na dizajn automobila, a to se sada i ostvarilo. Rimac je nakon predstavljanja Concept Two automobila rekao da je generalna ideja pokazati što sve električni automobili mogu.

'Čuva vozača da ne pretjera, recimo vozeći se po Švicarskoj'

'Osim svih ostalih već navedenih prednosti ovog auta, imamo i jako puno tehnologije u autu: osam kamera, 12 ultrazvučnih senzora, osam radara i senzor za autonomnu vožnju. Za ovu posljednju stavku, oformili smo tim u Zagrebu koji se time bavi. To je ogromno područje, nećemo sada time riješiti sve probleme, želimo sportske aute malo začiniti autonomnom vožnjom. To najprije znači vožnja po trkaćoj stazi, instrukcije koje automobil može davati vozaču, ili ga čuvati u ekstremnim situacijama, da ne pretjera, recimo vozeći se po Hill Climbu u Švicarskoj. Mislim da je Richard Hammond naučio svoju lekciju, ali zato je tu autonomna vožnja da ga upozori: 'Hej, ideš malo prebrzo', rekao je Rimac za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hammond je nakon te nesreće u Conceptu One ozlijedio samo koljeno jer je uspio na vrijeme izaći iz automobila.

Poruka na Facebooku

Na kraju, kako i sam kaže, jednog nevjerojatnog dana, Mate Rimac se na Facebooku oglasio podužim statusom u kojem izražava svoje nezadovoljstvo što mu se 'u usta stavljaju' neke riječi koje nije izgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom nevjerojatnom danu neću puno živaca trošiti na nepotrebne stvari. Ali, moram reći da mi dižu tlak 'naši' mediji koji izmišljaju iz ničega moje 'izjave'. Čitam da sam rekao da su nas Slovenci pohvalili i rekli da nas država treba podržavati? WTF - koje su to j***** gluposti?! Postoji hrpa materijala toga što sam danas rekao - i ako nije snimka mojih riječi, preporučujem da ne vjerujete - jer ne mogu vjerovati što se izmišlja bez ikakve osnove", poručio je Rimac.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo