PROGLAŠEN JE EUROPSKI AUTO GODINE, POZNATI SU FINALISTI SVJETSKOG IZBORA: / Sanjate li i vi o njima?

Image
Foto: Volvo

Novi Volvo XC40 proglašen je Europskim automobilom godine

8.3.2018.
13:09
Volvo
VOYO logo

XC40, novi Volvo model u segmentu malih SUV-a, proglašen je Europskim automobilom godine. Proglašenje je održano uoči otvaranja Sajma automobila u Ženevi, a XC40 je prvi Volvo automobil nagrađen ovom prestižnom nagradom.

Proglašenje XC40 modela Europskim automobilom godine znači da je kompletan postav Volvo SUV-a proglašen automobilom godine, bilo da se radi o nagradi na području Europe ili Amerike. Model XC90 i SUV srednje veličine XC60 nagrađeni su titulom North America Truck/Utility of the Year u posljednje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Volvo

Nije mu to prva nagrada

Model XC40 dobio je titulu Europskog automobila godine nakon niza ostalih priznanja, uključujući i ono vodećeg britanskog automobilskog časopisa What Car? koji ga je također proglasio automobilom godine.

Karakteristike koje poboljšavaju sigurnost i podršku vozaču u XC40 modelu uključuju Volvo Pilot Assist sustav, City Safety, Zaštita u slučaju slijetanja s ceste, Cross Traffic Alert sustav s podrškom pri kočenju i kamera od 360° koja pruža podršku vozaču pri parkiranju u uskim prostorima. Njegova moderna i funkcionalna unutrašnjost donosi pametna rješenja po pitanju dizajna i prostora za pohranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri SUV-a u borbi za titulu

Također, nagrada za Svjetski automobil 2018. godine čije će proglašenje biti 28. ožujka stigla je do finala, a za titulu se bore tri SUV-a - Mazda CX-5, Range Rover Velar i Volvo XC60. Upravo ova tri automobila za plasman u finala izabralo je 82 novinara koji prate automobilsku industriju i stižu iz 24 zemlje. Nagrada se bira u još pet kategorija, a ovdje su svi predstavnici:

Svjetski automobil godine: Mazda CX-5, Range Rover Velar, Volvo XC60

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Mazda

Najbolji gradski automobil godine: Ford Fiesta, Suzuki Swift, Volkswagen Polo

Najbolji luksuzni automobil godine: Audi A8, Porsche Cayenne, Porsche Panamera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji ‘performance’ automobil godine: BMW M5, Honda Civic Type R, Lexus LC 500

Najbolji ‘zeleni’ automobil godine: BMW 530e iPerformance, Chrysler Pacifica Hybrid, Nissan LEAF

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje dizajnirani automobil godine: Lexus LC 500, Range Rover Velar, Volvo XC60

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo