POČINJE ELEKTRONSKO RATOVANJE: /

Ruski borbeni zrakoplovi dobivaju nove protumjere

Image
Foto: http://rostec.ru

Koncern Radio-Electronic Technologies (KRET), podgrupa državne ruske koorporacije Rostec, razvila je novi tip uređaja za ometanje projektila za ruske oružane snage, tvrde RIA Novosti.

5.12.2015.
10:55
http://rostec.ru
VOYO logo

"Ometač kojeg je razvio KRET uređaj je za jednokratnu uporabu, a namjenjen je korištenju sa zrakoplova ili helikoptera. Nakon što se uređaj izbaci preko standardnog sustava za lansiranje protumjera, počinje emitirati ciljani signal za ometanje. U stvari radi se o kompletnom sustavu za elektronsko ratovanje smještenom u punjenje jednog standardnog mamca", izjavila je press služba tvrtke.

Ovisno o situaciji, lansirani sustav protumjera ili imitira zrakoplov, te na taj način odvlači na sebe nadolazeći projektil, ili emitira signal s protumjerama dovoljno jak da spriječi protivnika u zahvaćanju mete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RUSKI LOVAC 4. GENERACIJE: /

Su-30SM čuva "mlađu braću" u Siriji

Image
RUSKI LOVAC 4. GENERACIJE: /

Su-30SM čuva "mlađu braću" u Siriji

Prošloga je tjedna ruski predsjednik Vladimir Putin rekao kako će Rusija početi jače koristiti sustave za elektronsko ratovanje kako bi osigurala sigurnost svojih zrakoplova u Siriji nakon što su turske snage srušile bombarder Su-24.

KRET je najveći radio-elektronski holding u Rusiji; stvoren je 2009. i ima preko 50.000 zaposlenika. Proizvodi široki dijapazon proizvoda, uključujući avioniku, operacijske i taktičke sustave, opremu za elektronsko ratovanje i obavještajni rad, sustave za identifikaciju prijatelja ili protivnika, posebne instrimente za mjerenje, elektronske konektore i kablove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo