NEMA BRŽEG: / Hennessey Venom GT Spyder s vjetrom u kosi postiže brzinu od 427,4 km/h

Image
Foto: venomgt.com

Iako će uskoro biti zamijenjen Venom F5 modelom, Hennessey Venom GT odbija se povući tiho i bez pompe.

13.4.2016.
13:04
venomgt.com
VOYO logo

Službena izjava i potvrda rekorda stigla je u ponedjeljak, točno tri godine nakon što je Bugatti svijetu obznanio prisvajanje sada izgubljenog rekorda. Čini se dobro osmišljenim scenarijem potvrda rušenja rekorda obznanjena na tu obljetnicu, posebice kada se zna da je on zapravo srušen prije dva tjedna.

Do brzine od 427,4 km/h jurilicu pogonjenu s 1451 konjskom snagom vozio je Brian Smith na uzletnoj stazi vojnog kompleksa u kalifornijskom Lemooru. Brzinu Bugattija Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse pritom je nadmašio za oko 18.5 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

Venom GT Spyder najbrži je kabriolet na svijetu

Image

Venom GT Spyder najbrži je kabriolet na svijetu

Cijena iznosi 1,3 milijuna dolara

"Učinilo mi se zgodnim proslaviti 25 godina činjenja brzih automobila još bržima. Želio sam testirati Venom GT Spyder bez krova još od kada je naša kupe verzija 2014. jurila godine 435 km/h. Ovime smo na izvrstan način potvrdili tehničku izvrsnost našeg automobila, što uključuje stabilnost s otvorenim krovom pri velikim brzinama", kazao je John Hennessey, osnivač tvrtke Hennessey Performance Engineering specijalizirane za modifikaciju jurilica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je da će u proizvodnju tri primjerka Venom GT Spyder edicije koja je srušila svjetski rekord, a svaka će u prodaju po cijeni od 1.3 milijuna američkih dolara. Pogonjene će biti 7.0-litrenim twin-turbo V8 motorom kojem ubrzanje do 100 km/h u samo 2,4 sekunde pomaže postići 1451 KS i 1287 Nm okretnog momenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo