MOŽE LI BOLJE? / Mercedes S65 AMG Cabrio kao oličenje luksuza i snage

Image

Prije puta u Detroit, gdje se od 11. do 24. siječnja održava sajam automobila, Mercedes je organizirao foto session za svoju novu zvijezdu - S65 AMG Cabrio.

15.12.2015.
10:07
VOYO logo

Kao i njegov stariji brat, S65 Coupe, tako je i kabrioletska verzija dobila 6-litarski biturbo V12 benzinac. Motor se po novom sklapa u tvornici u Mannheimu, a ne u prostorijama AMG-a u Affalterbachu, i isporučuje 630 KS uz maksimalni okretni moment od 1000 Nm.

Image

Iako je S65 AMG Cabrio težak čak 2625 kilograma, moćan motor ipak će ga do stotke potjerati za 4.1 sekunde. Maksimalna brzina je 250 km/h, no uz nadoplatu se dobiva AMG Driver paket, pa se maksimalac diže na 300 km/h. No, i ta je brzina elektronski ograničena, što najbolje dočarava snagu V12 motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snaga se na zadnje kotače prenosi pomoću AMG Speedshit Plus 7G-Tronic automatskog mjenjača. S kombiniranom potrošnjom od 12 litara na 100 kilometara, što je ekvivalentno ispuštanju 272 g/km ugljičnog dioksida, S65 AMG Cabrio je osjetno ekonomičniji od svoje konkurencije.

Image

Cijena je još uvijek nepoznata, prodaja kreće 4. travnja, a prva ispruka sredinom ljeta 2016. godine.

Jedan od najluksuznijih kabrioleta na tržištu u sklopu standardnog paketa dolazi i s 20-inčnim naplatcima na kojima su gume 255/40 ZR 20 (prednje) i 285/35 ZR 20 (stražnje). Osim toga, tu je i hrpa opreme koja će svaku vožnju učiniti sigurnom i udobnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U standardnu opremu spadaju Aircap, sustav za zaštitu od utjecaja vjetra, kao i Airscarf, inteligentni sustav grijanja vrata i naslonjača za ruke. Thermotronic klima uređaj omogućava željenu temperaturu u kabini bez obzira na to je li krov podignut ili spušten. Za optimalnu klimu brine se 12 senzora raspoređenih u kabini.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MERCEDES S65 AMG CABRIO: Pogledajte iz svih kuteva kako izgleda najluksuzniji kabriolet današnjice

Image

MERCEDES S65 AMG CABRIO: Pogledajte iz svih kuteva kako izgleda najluksuzniji kabriolet današnjice

Osim boje karoserije, kupci će moći odabrati između četiri boje troslojnog platnenog krova. Knjiga narudžbi za ovaj luksuzni kabriolet se otvara 4. travnja sljedeće godine, a prve isporuke se očekuju početkom ljeta. Mercedes još uvijek nije objavio cijene ovog vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo