Mercedesi su najsigurniji

Tri Mercedes-Benzove modelne serije istodobno su postigle najveću ocjenu na postroženom EuroNCAP testu sigurnosti: pet zvjezdica zaradile su E klasa, GLK i C klasa.

2.12.2009.
20:33
VOYO logo

S tvrdnjom Jedna je zvijezda dovoljna, Mercedes-Benz gradi sveobuhvatan pristup u sigurnosnom konceptu vožnje, koji unaprijed prepoznaje i reagira na ono što se događa u stvarnim nesrećama.

Po tome su vozila sa znakom srebrne Mercedes-Benzove zvijezde uvijek korak ispred ostatka tehnoloških dostignuća svojega vremena. Organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) ove je godine postrožila testne uvjete. Svi testovi ocjenjuju se pojedinačno, a rezultati se zbrajaju kako bi proizveli cjelokupnu ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnost prednjih mjesta u vozilu donosi 50 posto od ukupnog rezultata, kriterij sigurnosti djeteta i pješaka čine svaki po 20 posto, a novi kriterij testa za sustav sigurnosti vozača čini 10 posto ocjene.

Jedan je od sustava sigurnosti i ESP, koji je već dugi niz godina standardna oprema u Mercedes-Benzovim osobnim vozilima. Program testova sada uključuje i testove sjedala koji simuliraju sudar stražnjeg dijela vozila, a s kojem bi se procijenila opasnost trzajne ozljede za vratnu kralješnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svog razvoja nova E klasa prošla je više od 150 visokobrzinskih crash-testova i više od 5000 realnih crash-simulacija, uz niz drugih sigurnosnih konfiguracija propisanih unutar procjene testova, a čiji dobri rezultati donose operativno odobrenje vozila širom svijeta.

Naravno, i u samom Mercedes-Benzu svi crash-testovi proizlaze iz istraživanja sprečavanja prometnih nezgoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo