MASHABLE HVALI RIMCA: / Oprosti Tesla, najbrži električni auto na svijetu napravljen je u Hrvatskoj

Image

Iako ime sugerira suprotno, Concept_One nije više konceptni model.

25.2.2016.
10:13
VOYO logo

SERIJSKI MODEL: Mate Rimac u Genevi predstavlja nikad bolji Concept One

Image
SERIJSKI MODEL: /

Mate Rimac u Genevi predstavlja nikad bolji Concept One

Image
SERIJSKI MODEL: /

Mate Rimac u Genevi predstavlja nikad bolji Concept One

Poznati portal će naglasiti kako donja crtica u Concept_One nije pravopisna greška, već dio službenog imena ove električne rakete. Nadalje, Mashable ga opisuje kao kombinaciju švedskog super automobila Koenigsegg i Tesle. A onda i poentiraju: Što je najbolje, Concept_One ide kao ova dva automobila zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući 1088 KS, koje razvija baterijski sustav s 8450 ćelija, Concept_One s pogonom na sva četiri kotača do stotke dolazi za 2,6 sekunde, dok je maksimalna brzina 354 km/h. Prevedeno, Concept_One nije brz samo po Teslinim standardima, već je brz po bilo kojim standardima. Mashable primjećuje kako bi i zrakoplov imao problema u praćenju Rimčevog automobila.

Image
Image

S druge strane, Concept_One nije samo sirova snaga, već postoje različiti modevi rada - comfort, control, track i drift - što znači kako se može prilagoditi vašem trenutnom raspoloženju, kakvo god ono bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karakteristike motora prati i interijer u kojem dominira središnja upravljačka ploča s ekranom osjetljivim na dodir, napravljena od aluminija i ugljičnih vlakana.

Na kraju Mashable žali što će se Concept_One proizvesti u samo osam primjeraka. Dakle, šanse da ćete ikada vidjeti jednog uživo, a kamoli se voziti u njemu, su vrlo male. No, ipak je dobro znati da postoji još ljudi koji pomiču granice mogućnosti električnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo