LEXUS LF-LC: / Limuzina budućnosti podsjeća na coupe, a pokreće je vodik

Image

Prije nego nova LS limuzina iz Lexusa ugleda svjetlo dana, na auto showu u Tokiju Toyotin brand luksuznih automobila predstavio je konceptni model LF-LC.

29.10.2015.
13:35
VOYO logo

Zasad samo teoretski, Lexusova limuzina kao gorivo koristi vodik, što nadalje implicira kako će pogon biti preuzet iz Toyote Mirai.

Eksterijer LF-LC modela prilično je prepoznatljiv, naročito karakteristična prednja maska, koju je Lexus već koristio kod prethodnih vozila. Jednako tako su i LED prednja svjetla već viđena u njihovim prijašnjim dizajnima. Što se tiče dimenzija, predstavljena limuzina je 5,3 metra dugačka, 2 m široka i 1,41 m visoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

LF-LC je ustvari skraćenica za Lexus Future Coupe Concept. Dojam coupea dočaravaju linije na krovu, zbog kojih ćete pomisliti da ovaj automobil ima četiri vrata. Time su u Lexusu htjeli svima dati do znanja kako ovaj automobil nije prikladan samo za ravne autopute, već u njemu možete uživati i vozeći ga krivudavim lokalnim cestama.

Ono čime pomalo odskače od Lexusovog L-Finesse dizajna, ali istovremeno i oduševljava, je trokutasti oblik retrovizora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost limuzine u potpunosti otkriva kako se radi o vizionarskom modelu kakvog bi na cestama mogli gledati u budućnosti. Ništa slično ne možemo vidjeti u serijskim automobilima. Umjesto klasičnih prekidača sve je puno ekrana osjetljivih na dodir, a svime se može upravljati gestama rukom.

Image
Image

Ispod poklopca se krije pogonski sklop s gorivim ćelijama, koji raspoređuje snagu na sva četiri kotača. Prema najavama, Lexus će neznatno modificirani sklop u skoroj budućnosti ugrađivati u sve njihove modele. Glavni razlog je što ovakav inovativan pogonski sklop donosi optimalnu distribuciju okretnog momenta na prednje i stražnje kotače te osigurava izvrsnu upravljivost automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo