JOŠ LAKŠI: / Mazda se pohvalila s dva nova koncepta legendarne Miate

Image
Foto: Newspress

Mazda nije gubila vrijeme na ovogodišnjem SEMA sajmu u Las Vegasu, predstavili su s dva konceptna modela legendarnog MX-5 modela.

3.11.2015.
15:02
Newspress
VOYO logo
Image
Image
Image
Image

Smanjena masa posebno se ističe kod Speedstera, koji nema vjetrobransko staklo usmjerivač zraka. Upotrebom karbona masa je smanjena na 943 kilograma, što je osjetno manje od originalne Miate, koja teži 1057 kilograma. Osim toga, Speedster je 30mm niži uz podesivi ovjes. Ispod haube se nalazi 2.0 SkyActiv-G DOHC 16-ventilski četverocilindarski motor. Novi koncept dobio je nove 16-inčne custom naplatke.

Spyder model dijeli jednaki motor te iste Brembo kočnice kao i Speedster. Ovaj Mazdin model je nešto teži, 1043 kilograma, uz lagane 17-colne custom naplatke. Eksterijer su nazvali Mercury Silver, dok su ugljična vlakna korištena kod izrade aero kita. Interijer se odlikuje ručno rađenim kožnim elementima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Cilj Mazdinog predstavljanja na SEMA (Specialty Equipment Market Association) sajmu u Las Vegasu bio je naglasiti laganu konstrukciju originalne Miate. I u tome su uspjeli. Serijsku proizvodnju ovih automobila ne treba očekivati, SEMA je uglavnom mjesto za izlaganje konceptnih modela, a manje za modele koji će se uskoro naći na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo