Hummer je propao, ali Saab je spašen!

Agonija švedskog Saaba je konačno gotova. Tvrtka Spyker Cars N.V.

1.3.2010.
17:29
VOYO logo

arti-201002250553006Shodno potpisanom sporazumu, Saab je izašao iz procesa likvidacije te je puna kontrola upravljanja vraćena Jan Åke Jonssonu, šefu Saaba i njegovoj upravi. Saab Automobile i Spyker Cars operativno će raditi zajednički kao sestrinske kompanije, a sve pod krovnom kompanijom, dioničkim društvom izlistanom u Amsterdam Euronext burzi Spyker Cars N.V.

Ova transakcija osigurava sigurnu budućnost Saabu i označava početak novog razdoblja za ovu švedsku ikonu. Prema riječima odušveljenog Victora Mullera, šefa Spyker Carsa, Saabova budućnost je sada osigurana, a odmah će koncentrirati sve napore u oživljavanju marke i pretvaranju kompanije u samodovoljnu i profitabilnu tvrtku u koju će svi imati povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također tvrdi kako će vratiti emocionalno iskustvo između Saabovih vozača i njihovih vozila te se fokusirati na Saabove povijesne smjernice u području neovisnog razmišljanja, avio naslijeđa, ekoloških izvedbi i naslijeđa u moto sportovima.

"Ovo je odlična vijest za sve Saabove kupce, prodavatelje, dobavljače i uposlenike diljem svijeta. Razina vjernosti, privrženosti i podrške iskazana prema Saabu unazad par mjeseci naprosto je zapanjujuća te je dobra osnova i obveza za budućnost. Sada nam je namjera vratiti se izvršenju poslovnog plana, počevši od predstavljanja novog 9-5, i uz kontinuiranu podršku svih uposlenika i poslovnih partnera s punim povjerenjem siguran sam u uspjeh!", rekao je Jan Åke Jonsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova transakcija predstavlja uspjeh višemjesečnog teškog rada, napornih pregovora, a sve u svrhu osiguranja sigurne budućnosti za jedinstvenu marku, te je sjajna vijest za sve Saabove uposlenike, prodavatelje i dobavljače, a najviše za milijune Saabovih kupaca i obožavatelja diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo