Hummer iznenada oživio pa se opet ugasio!

Iako je proizvodnja obustavljena još ranije ove godine, narudžba 849 komada nakratko je opet pokrenula proizvodnu liniju u Shreveportu. Posljednji modeli Hummmera završili su u rent-a-caru.

28.5.2010.
23:04
VOYO logo

Zanimljivo je da je naručitelj bila poznata rent-a-car služba Avis, tako da će posljednji Hummeri završiti kao automobil za iznajmljivanje.

Unatoč tome što je za ovu narudžbu proizvodnja opet pokrenuta, iz General Motorsa poručuju da je sada definitivno kraj i da neće biti novih pokretanja pogona bez obzira na eventualne narudžbe iako ne otklanjaju mogućnost da će u daljoj budućnosti opet 'ožvjeti' Hummera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za života, Hummer je podigao puno prašine, što kao vojno vozilo, što kao civilna verzija - mnogi su se bunili i prigovarali, pogotovo 'zeleni'. S druge strane, stekao je širok krug pobornika od kojih su mnogi poznati vlasnici pomogli da se ovo gigantsko vozilo proširi i preko bare.

Hummer je bio vozilo gotovo beskrajnih terenskih mogućnosti (skoro da se mogao penjati uz zidove), ali isto je tako bio poznat po zastrašujućoj potrošnji goriva i dimenzijama koje nikako nisu prilagođene urbanim sredinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će mnogi biti sretni što ga više nema, s posljednjim primjerkom, koji se otkotrljao niz proizvodnu liniju u Shreveportu, u povijest odlazi legenda američke industrije koje ćemo se još dugo sjećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike