Hrvati štedili i za nagradu dobili automobil!

11.3.2010.
18:03
VOYO logo

Mjere stezanja remena polučile su svoje prve konkretne rezultate. Ne, ne izlazimo još iz krize (dapače, klizimo nizbrdo kao po loju), već smo se naučili štedljivosti. Milijan i Lovro Čuljak, otac i sin iz Sesveta, pokazali su Europljanima kako se može štedljivo voziti, te kao nagradu za naučenu lekciji kući se dovezli u novom automobilu.

I to nije sve, četiri hrvatske ekipe koje su sudjelovale na ovom natjecanju na putu od Pariza do Annecyja, zajedno su osvojile odlično treće mjesto od ukupno 18 europskih zemalja, ostvarivši prosječnu potrošnju od samo 3,57 l na 100 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobiles Peugeot organizirao je ove godine po prvi put Peugeot Eco Cup, kojim se želi senzibilizirati vozače za eko vožnju, da bi eko vožnja postala praksa koja bi rezultirala što manjom potrošnjom i emisijom CO2.

Na Peugeot Eco Cupu je sudjelovalo 18 europskih zemalja, svaka sa četiri ekipe, ukupno 72 posade. Natjecatelji su vozili automobile u kategorijama 207, 308, 3008 i 5008 od Pariza do Annecya, što je iznosilo oko 1.000 km puta. Cilj je bio ekološkom vožnjom potrošiti što manje goriva, a ekipa koja je uspjela potrošiti najmanje goriva iz svake kategorije osvajala je automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je godine to pošlo za rukom Milijanu Čuljku iz Sesveta, koji je sa svojim suvozačem sinom Lovrom u vrlo jakoj konkurenciji uspio ostvariti najmanju potrošnju u svojoj kategoriji i osvojiti Peugeot 3008.

U ostalim kategorijama, Peugeot 207 osvojila je ekipa Nicolas Cosse/Alain Rooms iz Belgije, 308 ekipa Tomaš Šarik/Zuzana Lamperova iz Slovačke, a Peugeot 5008 osvojili su Jiri Štepanek i Milada Rehackova iz Republike Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ekipno je Hrvatska napravila odličan rezultat, osvojivši visoko treće mjesto s prosječnom potrošnjom ekipe od samo 3,57 l/100 km, plasirajući se odmah iza slovačke 'reprezentacije', koja je ukupno ostvarila prosječnu potrošnju od samo 3,48 l, te ekipe Belgije koja je bila druga s ukupnom prosječnom potrošnjom od samo 3,50 l na 100 km. Č

Osim dvojca Čuljak, hrvatske ekipe predstavljali su i Škegro/ Radić Filipović iz Splita u Peugeotu 207 1.6 HDi 90 ks, koji su ostvarili prosječnu potrošnju od 3,6 l/100 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom Lovrović/Bence iz Mahičnog u Peugeotu 308 1.6 HDi 110 ks, koji su prosječno trošili 3,4 l/100 km, dok su braća Spajić iz Zagreba u Peugeotu 5008 ostvarili prosječnu potrošnju od oko 3,7 l/100 km.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo