Građen tako da pruža pogled u budućnost

Zajedno s BASF-om, najvećim dobavljačem automobilskog sektora iz kemijske industrije, Smart dokazuje vodeću ulogu u primjeni naprednih tehnologija koje nadilaze pogonske sustave.

5.9.2011.
13:42
VOYO logo

Zajedničko konceptno vozilo Smart Forvision, koje će biti predstavljeno na Međunarodnom sajmu automobila 2011. u Frankfurtu, objedinjuje futuristički dizajn i tehnologije s područja energetske učinkovitosti, uz korištenje laganih materijala i upravljanja temperaturom.

arti-201102230606006Model Forvision Smart opravdava svoju ulogu Daimlerovog rasadnika ideja za urbanu mobilnost. Predstavlja brojne inovacije koje omogućuju beskompromisnu električnu mobilnost. Uz povećanje dometa vozila s nultom emisijom, pozabavili su se svim faktorima na vozilu koji na to utječu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su dobili sasvim nove koncepte i materijale na području izolacije, refleksije i dizajna, uz korištenje laganih materijala i upravljanje energijom. Uz prozirne organske solarne ćelije, prozirne i energetski štedljive svjetlosne diode te folije i premaze koji odbijaju infracrveno zračenje, za izolaciju od hladnoće i topline koriste se visoko učinkovite pjene. Smart također postavlja nove standarde u dizajnu s laganim materijalima tako što prvi koristi kotače koji su u potpunosti izrađeni od plastike.

Zahvaljujući kombinaciji Smartovog iskustva u automobilskom sektoru i BASF-ove stručnosti na području materijala i sustava, stvoreno je vozilo koje prezentira tehnologije za održivu i holističku električnu mobilnost budućnosti. Istraživači i dizajneri namjerno su u konceptnom vozilu ostvarili kombinaciju vizionarskih materijala i tehnologija – neke su još u fazi laboratorijskih istraživanja, a druge imaju realnu šansu ući u serijsku proizvodnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201102230606006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo