FOTO: / Vrhunska jurilica iz Audijeve radionice

Audi je predstavio limitiranu verziju svog sportskog modela R8 GT. Izlazna snaga njegovog 5,2-litrenog V10 motora povećana je na 560 KS, a performanse su zadivljujuće.

6.5.2010.
0:15
VOYO logo

Osim što su povećali snagu, inžinjeri iz Ingolstadta smanjili su težinu vozila, i to za otprilike 100 kilograma. Tako Audi R8 GT postiže ubrzanje od nula do 100 km/h za 3,6 sekundi, a ostvaruje maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Na vanjštini su napravljene brojne preinake koje su mu dodatno istaknule izgled. Mnoge od njih su dovele i do smanjenja težine i poboljšanja aerodinamičnosti. R8 GT proizvodi više potisne sile pri brzoj vožnji od proizvodnog modela, a bez povećanja vrijednosti otpora zraka ili prednjeg presjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audi nudi model R8 GT u četiri boje karoserije: Samoa narančasta metalik, Suzuka siva metalik, ledeno siva metalik i Phantom crna perla.

Promijenjeni V10, na kojem su poklopci glave motora obojani u crveno, osigurava modelu Audi R8 GT performanse koje oduzimaju dah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što do 'stotke' dođe za svega 3,6 sekundi, za sprint od nula do 200 km/h treba mu svega 10,8 sekundi.

Krivulja zakretnog momenta dolazi na vrhunac na 540 Nm pri 6.500 o/min, 10 Nm više od proizvodne verzije. Spomenimo i kako V10 ima specifičnu izlaznu snagu od 79,2 kW (107,6 KS) po svakoj litri zapremnine. Omjer snage i težine je 3,70 kilograma po kW ili 2,72 kilograma za svaki KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenama brzina na modelu R8 GT upravlja R tronic, sekvencijalni ručni mjenjač.

Audi u osnovnoj opremi ugrađuje ventilirajuće, keramičke kočione diskove od karbonskih vlakana, a kroz dodatnu opremu dostupne su i brojne ekskluzivne funkcije i dodaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo