EU / zabranila štitnike za nos automobila

Unatoč lobiranju europske automobilske industrije, Europska komisija bila je neumoljiva. Britanci su još 1995.

14.5.2010.
18:21
VOYO logo

Možda bi stvari bile drugačije da 1995. kćer prijateljice jednog od zastupnika u donjem domu parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva nije poginula kad je na nju naletio Land Rover s ugrađenim bull barom.

Istraga je pokazala kako se automobil kretao malom brzinom, i da je za tragične posljedice kriv upravo taj pomodni (ali na terenu i korisni) detalj. I tad su kola krenula nizbrdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su dozvoljeni samo podebni, homologirani bull barovi koji na terenu ne mogu na zadovoljavajući način ispunjavati svoju primarnu zadaću – zaštitu nosa automobila.

Više o tome donosi najnoviji broj lifestyle magazina za ljubitelje terenskih vozila SUV-ova i crossovera, 4x4&SUV magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelje tehnike svakako će veseliti tema o kuriozitetu u svijetu terenaca, sustavu selektivne katalitičke redukcije (SCR) u Mazdi CX-7. Već Na velikom testu našao se Hyundaijev mali terenac ix35.

Osim njega, novinari 4x4&SUV magazina testirali su Ford Kugu s paketom opreme Individual, Jeep Cherokee, Škodu Jeti, Daciju Sandero Stepway i Lexus RX450h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na globalnu krizu, izgleda kao da nikad nije bilo toliko novih vozila na tržištu. Tako su reporteri magazina nazočili prezentacijama novog Volkswagen Touarega, Nissana Qashqai, Dacije Duster i Ford Rangera.

Rubrika 4x4 svijet donosi i najaktualnije novitete iz svijeta 4x4 i SUV vozila poput redizajniranog i nanovo motoriziranog Audija Q7, Nissan Patrola, BMW-a X5 Sport, Fiata Sedici, Porsche Cayennea i Kije Sportage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kao i inače, tu je i dio predviđen za prave off-roadere, odnosno sve vijesti s njihove scene, te predstavljanje jednog križancu Land Rovera Defender 90 i Discovery prerađenog za off-road.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo