PRAVOMOĆNA PRESUDA /

Đerek dobila sud: 'Moraju me vratiti na posao. Ali zašto neke prijave skupljaju prašinu?'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Planira se vratiti u Državne nekretnine i najavljuje da će svjedočiti što se radilo u četiri godine dok je bila odsutna

9.9.2024.
17:13
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bivša zaposlenica Državnih nekretnina i zviždačica Maja Đerek izvijestila je u ponedjeljak da je primila pravomoćnu sudsku presudu prema kojoj je njezin otkaz bio nezakonit te da se planira vratiti na posao u Državnim nekretninama.

 "Danas sam konačno zaprimila pravomoćnu sudsku odluku da je moj otkaz u Državnim nekretninama bio nezakonit i da me Državne nekretnine moraju vratiti na posao. HDZ-ovo pravosuđe je uložilo iznimne napore da spriječe moj povratak na posao, da me egzistencijalno i zdravstveno unište, a sve s ciljem da kupe vrijeme kako bi se slegla prašina i kako bi se zaštitili premijerovi suradnici", stoji u priopćenju Maje Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Maja Đerek radila je u Državnim nekretninama kao direktorica sektora za poslovne prostore, a otkaz je dobila nakon što je upozoravala na malverzacije u tvrtki, između ostalog i na slučaj tadašnjeg ministra za državnu imovinu Marija Banožića. On je 2019. sam sebi, kao državnome dužnosniku, dodijelio stan od 90 kvadrata u centru Zagreba, a Visoki upravni sud presudio je lani da je zbog tog čina bio u sukobu interesa.

Image
ŽUPANIJSKI SUD ODLUČIO /

Sud pravomoćno presudio: Maja Đerek ne uživa zaštitu iz zakona o zviždačima

Image
ŽUPANIJSKI SUD ODLUČIO /

Sud pravomoćno presudio: Maja Đerek ne uživa zaštitu iz zakona o zviždačima

"Postavlja se ključno pitanje - zašto kaznene prijave koje sam prije tri godine podnijela protiv najbližih Plenkovićevih suradnika i dalje skupljaju prašinu u USKOK-u i DORH-u? Pravosudne institucije rade po diktatu Andreja Plenkovića pa svojom svjesnim neradom štite financijske malverzacije i nekretninska mešetarenja Banožića, Katičića i Frke-Petešića u tvrtki Državne nekretnine", poručila je Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ustvrdila je da konačne sudske odluke ne bi bilo da nije izašla u medije te se zahvalila građanima na velikoj podršci.

 "Bez obzira što me HDZ-ovo vodstvo u Državnim nekretninama želi spriječiti da se vratim na svoje staro radno mjesto gdje sam imala uvid u poslovanje tvrtke - vratiti ću se na posao kako bih svjedočila što je sve napravljeno protekle četiri godine dok sam bila odsutna. Prema saznanjima koje nastavljen je 'business as usual'. Ali sada s malo više opreza da ništa ne izađe u medije", kazala je.

 U međuvremenu, Đerek je radila kao pročelnica Upravnog odjela za imovinu Grada Splita. No, s tog je mjesta udaljena u srpnju prošle godine, zbog ''prekoračenja ovlasti, odbijanja zadataka te otkrivanja tajnih podataka i nedoličnog ponašanja'', kako je pisalo u službenom obrazloženju. Đerek je tvrdila da je otkaz dobila zbog sukoba sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenikom Bojanom Ivoševićem oko korištenja gradskih stanova.

 Službenički sud presudo je u lipnju ove godine da ju Puljak mora vratiti na posao, no Đerek je odlučila dati ostavku na spomenuto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Lupili joj na vrata, pokušali provaliti u stan. Splitska pročelnica Maja Đerek prijavila prijetnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo