ČEKANJE SE ISPLATILO: / Honda ili Acura nije bitno, NSX je pravi superautomobil

Image

Acura je japanski brand luksuznih automobila proizvedenih pod okriljem koncerna Honda. A najbolja reklama za te automobile je NSX model, koji pak spada u kategoriju superautomobila.

29.10.2015.
9:29
VOYO logo

Novi NSX pokreće hibridni pogonski sklop, u čijem središtu je 3,5-litreni biturbo V6 benzinac snage 373 kW, odnosno 507 KS te najvećeg okretnog momenta od 550 Nm. Motor će se zavrtjeti do 7500 o/min, a pomagat će mu tri električna motora.

Image
Image
Image
Image

Prvi motor ima 35 kW, odnosno 48 KS, smješten je iz benzinskog motora. Iza njega je automatski mjenjač s devet brzina i dvije spojke. Ovaj motor pomaže benzinu u pokretanju stražnje osovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala dva električna motora nalaze se na prednjoj osovini, imaju 38 KS i najveći okretni moment od 73 Nm. Ova twin motor pogonska jedinica energiju crpi iz ion litijskih baterija smještenih između motora i sjedala.

Kad se sve zborji, snaga pogonskog sklopa iznosi 427 kW, odnosno 580 KS, uz najveći okretni moment od 644 Nm. Iako novi NSX ima 1725 kilograma, do stotke će stići za, tvrde u Acuri, tri sekunde. Najveća brzina japanskog superautomobila je 307 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Iako je konceptni model NSX-a predstavljen još početkom 2012. godine, iako nije bilo prevelikih odmaka od originalnog dizajna, kritičari i publika podjednako su oduševljeni ovom jurilicom, koja ima napredni SH-AWD pogon na sva četiri kotača.

Isporuka prvih modela kreće na porljeće 2016. godine, i to za početak samo za američko tržište, gdje će početna cijena biti oko 155,000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo