BMW-ov motori u Saabu 9-3

Saab Automobile i BMW objavili su potpisivanje ugovora o dobavi motora za slijedeću generaciju vozila Saab. U ugovoru o kupnji, dobavi i razvoju, BMW će od 2012.

7.10.2010.
18:59
VOYO logo

Ugovor je potpisan u Trollhättanu, u Švedskoj dok su sudionici potpisivanja bili čelnici Saab Automobilea Jan Åke Jonsson, Victor Muller i Ian Robertson, Član Nadzornog Odbora BMW AG, zadužen za prodaju i marketing.

Objavljujući dogovor, Jonsson je izjavio kako mu je veliko zadovoljstvo potvrditi novo uzbudljivo partnerstvo. "BMW motori i njihove inovacije u uštedi goriva generalno su prepoznati kao predvodnici premium klase. Radujemo se da ćemo imati priliku primijeniti ovu tehnologiju u novoj generaciji Saab-ovih vozila što je potpuno uskladu s Saab-ovom filozofijom!", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ian Robertson je na to dodao kako BMW i dalje nastavlja s proširenjem palete motora i njihovom svjetskom prodajom kao dio strategije (Strategy Number ONE). "Oduševljeni smo da ćemo dati podršku Saab-u s našim znanjem u motorima. Naši motori u odnosu na konkurenciju su predvodnici u smanjenoj potrošnji goriva, emisiji štetnih plinova te najboljim performansama", naglasio je na kraju. Ovaj 200 KS snažni motor biti će ugrađivan u novu generaciju modela SAAB 9-3. Saabova nova matična kuća, Spyker Cars, otkupila je u veljači švedskog proizvođača od GM-a za 400 millijuna dolara, nakon što su ga se Amerikanci godinama pokušavali riješiti. Tijekom svih 20 godina GM-ovog posjedovanja Saaba ta marka nije uspjela biri profitabilna. Spyker ima ambiciozne planove, prodati čak 120.000 automobila u svijetu godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike