5. INA RALLY KUMROVEC: / Dominacija mađarskih posada u prologu

Image

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je 5.izdanje Ina relija Kumrovec. Ovogodišnja je utrka okupila rekordnih 70 posada iz šest zemalja.

5.3.2016.
11:41
VOYO logo

Nakon dva brzinska ispita, vodeća je mađarska posada Antala Kovacsa (vozač) i Georga Istovicsa (suvozač) u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom od 4:44.0 minuta. Na drugom su mjestu sa 3.9 sekundi zaostatka njihovi sunarodnjaci Zoltan Lensce i Tamas Hofbauer također u Fordu Fiesti R5. Trećeplasirana posada su Slovenci Rok Turk i Martina Lazar u Peugeotu 208 R2. Njihovo je vrijeme 4:52.4 minute.

Najuspješnija hrvatska posada su članovi Autokluba Delta Sport, Janos Szilagy i Katarina Husnjak, koji su u Mitsubishiju Lanceru Evo X odvozili 4:54.2 minute. Deset posada nije završilo prvu vožnju u petak - sedam ih je odustalo, dok ih tri nije ni započelo. Svi vozači, doduše, imaju pravo nastupiti u subotu. Nakon Tuheljskih toplica reli u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba nastavlja se u subotu s nova četiri brzinska ispita u Kumrovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova.

U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Daniel Šaškin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo