VJERUJETE LI U OVO?

Nova studija je pokazala: Ovo je najaktraktivniji oblik ženskih usana

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:28 23.02.2017 / Rubrika:
Foto: Michael loccisano/Matt Winkelmeyer/afp
0

Rezultati su prikupljeni na temelju 400-tinjak ispitanih dobrovoljaca

Studija koja je nedavno objavljena u magazinu JAMA Facial Plastic Surgery tvrdi kako postoji najatraktivniji oblik ženskih usana, piše Marie Claire. I ne radi se o ekstra velikim usnama, već o onima koje izgledaju puno prirodnije no što možda mislite.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji svojim su ispitanicima (a bilo ih je 400-tinjak) dali fotografije usana mladih žena i rekli im da ih poredaju na skali od 1 do 10 (1-najmanje atraktivne, 10-najviše atraktivne).

Tako su otkrili kako većina ispitanika preferira usne koje su otprilike 50 posto veće nego one uobičajene veličine te one koje zauzimaju otprilike 10 posto donjeg dijela ženina lica.

Donja usna duplo veća od gornje

Warner Music Group's Celebration For The 58th Annual Grammy Awards - Arrivals

Također, više su im se sviđalo da je donja usna duplo veća od gornje, a to su usne kakve imaju, primjerice, modeli Miranda Kerr i Alessandra Ambrosio, objasnila je jedna od autorica studije, Natalie Popenko.

Važno je napomenuti kako su ispitanici ipak u većoj mjeri preferirali prirodniji izgled usana, ali isto tako valja naglasiti kako su na svim fotografijama bile mlade bjelkinje, ako se ovu studiju uspoređuje s nekim ranije provedenim studijama, zbog čega se nikako ne može tvrditi da je skroz reprezentativna.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:28 23.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr