Isprobajte

Kako na brzinu postići besprijekornu kožu? Evo zašto je ‘baking’ odgovor koji tražite

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 15:00 15.07.2017 / Rubrika:
Foto: heidimakeupartist/instagram
0

S konturiranjem ste lica već upoznati, kao i sa strobingom, ali vrijeme je da probate i ovu metodu nanošenja šminke

Baking je termin kojeg transvestiti godinama koriste, a iz njihove je zajednice i potekao. To je metoda nanošenja šminke u kojoj translucentni puder u prahu vlažnom spužvicom nanosite na kožu, ostavite ga tamo pet do deset minuta i potom višak uklonite kistom. Na taj način toplina vašeg lica pomaže korektoru i puderu da se slegnu, a vas ostavlja s besprijekornom kožom. Postupak je popularizirala Kim Kardashian, a kako bi takav izgled postigli za njega je potrebno nekoliko koraka, piše Cosmopolitan.

Getting ready for the launch of my new collection for C&A!

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Hidratacija

Ključ svakog nanošenja šminke je hidratacija kože. Koža na taj način dobiva dovoljno vlažnosti te se manje masti, kožu se time i štiti od štetnog utjecaja šminke, a smanjuje i vidljivost bora.

Korektor

Prilikom nanošenja korektora obratite pažnju da to pravilno učinite jer će se u protivnom naborati i izgledati loše. Korektor valja nanijeti od jagodičnih kosti prema očima i posvuda ispod oka, a to ćete najbolje postići pomoću tapkanja vlažnog beauty blendera.

Translucentni puder u prahu

Njega nanesite na područje ispod oka koristeći se kistom. Obavezno ga nanesite na cijelo područje na kojem ste prethodno koristili korektor.

Baking

Vlažnu spužvicu ili beauty blender potom umočite u translucent puder i veliku količinu stavite na lice i to na isto područje gdje ste ga i prije nanijeli kistom. Ostavite ga pet do deset minuta na koži.

Maknite translucent puder u prahu

Uzmite kist i lagano uklonite višak translucent pudera s kože.

Video

Kako bi vam ovaj postupak što bolje približili u nastavku pogledajte video youtuberice Heidi Hamoud.

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 15:00 15.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr