Koristan savjet

Vjerojatno i ti stalno radiš ovu grešku kod pranja traperica, a to im samo skraćuje vijek trajanja

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 21.11.2017 / Rubrika:
Foto: Mc Jefferson Agloro/Unsplash
0

Dobre traperice ključ su svakog stila

Prilično je teško naći savršen par traperica, a još ih je teže održati onakvima kakve smo ih kupile. Kada ih peremo, većinom ih samo bacimo u perilicu te osušimo u sušilici ili na zraku. Međutim, koliko god se činile izdržljive, traperice ipak treba pažljivo njegovati.

Ono što nikako ne bi smjela raditi jest sušiti ih na centrifugi jer postoji mogućnost da će se prilično stisnuti i izgubiti oblik. Who What Wear napominje da bi traperice trebala prati svakih pet do deset nošenja, a ako se bojiš da će prerano izblijedjeti, namoči ih u mješavinu octa i hladne vode, ostavi ih tako da stoje jedan sat te ih potom objesi.


Isto tako, traperice je dobro preokrenuti prije pranja u perilici kako bi se boja očuvala te dobro uklonila prljavština i ostaci mrtvih stanica kože. Znamo da je gnjavaža, ali traperice možeš oprati i na ruke u malo vode i deterdženta za rublje. Ostavi ih da se namaču oko 15 do 30 minuta i dobro ih isperi nekoliko puta.

Prije sušenja ih nipošto nemoj žmikati već ih lagano zarolaj i pritisni kako bi izašao višak vode. Ako ih sušiš u sušilici, drži se srednje do niske temperature.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 21.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr