Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Brutalno iskren

Poznati chef Gordon Ramsay ove bi tri namirnice najradije zabranio na svim jelovnicima, a evo i zašto

“Ako ne znate što radite, ova namirnica vam može izgledati kao toksični otpad u ustajalom bazenu”

Jedan od najvrsnijih kuhara britkog jezika definitivno je Gordon Ramsay. Iako se ponekad čudimo njegovom naprasitom i beskrupuloznom načinu podučavanja mladih kuhara, čovjeku se treba priznati da zna svoj posao.

Za Pop Sugar je nedavno otkrio koja tri trenda u kulinarstvu trebaju dobiti zabranu, barem što se njega tiče.

1. Pjenice

Gordon je kao iz topa ispalio “pjenice”, no nije mislio na pjenice kao dio deserta, već na one napravljene od slanih namirnica. “Zadnja pjenica koju sam jeo bila je od koštane srži. Sada kada razmišljam o koštanoj srži, definitivno ju ne želim jesti kao pjenicu. S desertima se može eksperimentirati”, rekao je Ramsay.

Poručio je da budemo vrlo pažljivi što se tiče pjenica da nam na tanjuru ne bi izgledale kao toksični otpad u ustajalom bazenu.

2. Wagyu

Wagyu je inače japanska govedina poznata po predivnoj strukturi i jako mekom i nježnom mesu. Upravo zato, kaže Ramsay, treba je tretirati s poštovanjem. “Svugdje se mogu naći okruglice od wagyu govedine. Dajte joj malo mira. Tako će biti posebna”, napominje Ramsay.

No, čak i on u svojem restoranu Hell’s Kitchen u Las Vegasu ima na meniju ove okruglice. Radi ih u umaku od rajčice, piše Pop Sugar, a poslužuje ih s krutonima od palente. Zvuči jako, jako fino!

3. Ulje od tartufa

“Jedna od najgorih stvari za mene je ulje od tartufa. Definitivno ga treba prekrižiti. Svi ga stavljaju u enormnim količinama, a zapravo ga se mora jako precizno dozirati”, zaključuje poznati chef. Njegova napomena je zapravo jako logična jer su tartufi namirnica dosta intenzivnog mirisa i okusa pa s njome ne treba pretjerivati, čak ni u uljnoj verziji.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr