Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
KAO MALE LEPINJE /

Recept za sve ljubitelje domaćih uštipaka: Ovaj posni obrok je idealan za doručak

Vrućim domaćim uštipcima rijetko tko može odoljeti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jedno od omiljenih peciva sigurno su uštipci i lepinje, međutim postoje recepti za čiju pripremu je potrebno izdvojiti malo više vremena.

Ovo nije takav recept i ovakvi uštipci su posni, brzo se pripreme i ukusni su kao i oni za koje se trebate malo više potruditi.

Recept za posne lepinje

Uštipci se uglavnom prave za doručak uz vrhnje ili jogurt.

Sastojci:

20 g svježeg kvasca ili 1 vrećica suhog

250-300 ml mlake vode

400 g brašna

1 žličica šećera

1/2 žličice soli

ulje za prženje

Priprema:

Kvasac zdrobite, pomiješajte s mlakom vodom i dodajte žličicu šećera pa ostavite da se aktivira. Kada se kvasac aktivira, dodajte sol i brašno pa kuhačom zamijesite glatko tijesto.

Tijesto dobro izlupajte i ostavite desetak minuta da naraste. U posudu za prženje ulijte ulje pa stavite da se zagrije. Žlicom izvadite uštipke i pržite na umjerenoj temperaturi. Vodite računa da se ravnomjerno isprže sa svih strana.

Vadite uštipke na papirnati ubrus kako bi upio višak ulja. Uštipke služite tople, a odlični su i hladni.

Možete ih jesti sa slatkim ili slanim nadjevom, ili ih posuti šećerom u prahu, piše Espreso.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Neslavni smo rekorderi. Hrana skuplja nego u EU: 'Krenulo s junetinom, prelilo se na teletinu, pa na svinjetinu'

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike