Sve se može kad se hoće

Od ambiciozne frizerke do najmlađe obrtnice: Mikaela je prava inspiracija mladim curama u Hrvatskoj

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 15:14 16.10.2016 / Rubrika:
Foto: Instagram
0

Pričale smo s Mikaelom Jugović, najmlađom obrtnicom otoka Brača, koja je sa samo 22 godine postigla uspjeh u svojoj karijeri

Mikaela Jugović je 22-godišnja djevojka koja živi i radi u Supetru na otoku Braču. Iako tako mlada, već je uspješna frizerka koja ima svoj salon, a u slobodno vrijeme ima i hrpu hobija. Evo kako joj je to pošlo za rukom.

Postala najmlađa obrtnica

Rođena je 31.ožujka 1994. godine u Supetru gdje je završila osnovnu školu. Srednju frizersku školu je završila u Splitu. Odmah nakon mature počela je raditi u obiteljskom obrtu i u isto se vrijeme educirala na raznim akademijama u Zagrebu, Splitu i Sarajevu. Nakon položenog majstorskog ispita, kao najmlađi majstor frizer u Splitsko-dalmatinskoj županiji otvorila je svoj obrt, frizerski salon Hairque.

Postala je i najmlađa obrtnica na otoku Braču. Tijekom godina sudjelovala je na raznim revijama i seminarim kako u Hrvatskoj tako i izvan granice Lijepe naše gdje je nastojala što bolje prezentirati naše obrtnike. Uz struku, Mikaela se bavi i plesom.

Osim frizerstva, usrećuje ju i ples

Cure moje!!revija Vrgorac!❤️❤️❤️❤️

Objavu dijeli Mikaela Jugovic (@mikaelajugovic)

Kao srednjoškolka osnovala je plesnu udrugu Penelope gdje se kroz ples, zabavu i druženje trudi spojiti i frizure te i na taj način prezentirati svoj rad. Hobiji joj uključuju i šminkanje te smišljanje koreografija za svoju plesnu udrugu. Ističe kako jako voli svoj posao i zbog toga joj ništa nije teško. Prošle je godine od strane svojih kolegica i kolega izabrana i za predsjednicu ceha frizera, kozmetičara, pedikera i fitnessa otoka Brača, a kaže kako nastoji sve frizere držati na okupu koliko god to može. Uz sve to, bavi se i humanitarnim radom.

“Rado se odazovem na sve humanitarne revije na koje sam pozvana. S frizerima idem na seminare, a kroz ljeto organiziramo i Večer ljepote na kojoj sudjeluje većina frizera i pedikrea na otoku”, kaže Mikaela kroz smijeh.

Kako izgleda njezin radni dan?

Mikaela se svaki dan budi u sedam sati, a nakon jutarnje kave otvara vrata svog frizerskog salona i od osam do 12 sati je na radnom mjestu. Popodnevna smjena joj počinje u 16 sati i završava u 20 sati. “Kad radite ono što volite dan vam prođe u trenu!”, kaže Mikaela koja uz rad u salonu kombinira i šminkanje klijentica i obaveze u plesnoj udruzi.

Je li zadovoljna mogućnostima u Hrvatskoj?

100% potvrđeno..!!;)

Objavu dijeli Mikaela Jugovic (@mikaelajugovic)

Smatra kako djevojke u Hrvatskoj imaju mogućnosti ostvariti sve što požele ukoliko se trude. “Jako sam zadovoljna jer sam ostvarila nešto što sam sanjala cijeli život”.

Što preporuča onima koji žele otvoriti nešto svoje?

Ljubica :) :*

Objavu dijeli Mikaela Jugovic (@mikaelajugovic)

Mikaela svim djevojkama poručuje da pokušaju raditi ono što zaista vole i u čemu uživaju, da ne odstupaju od svojih ideja i da budu uporne jer se na kraju rezultati uvijek vide.

Kako joj je biti samoj sebi šefica

Car selfie📸📸👩🏼#lijepenase #bilionladies

Objavu dijeli Mikaela Jugovic (@mikaelajugovic)

Iako ističe kako joj novac nije najbitnija stvar u životu, njezin biznis pruža joj zadovoljstvo činjenicom da sama zarađuje svoj novac koji može potrošiti na neka svoja sitna zadovoljstva, ali i, naravno, troškove te obveze svog obrta.

Ima li vremena za privatni život?

Bad hair day☃

Objavu dijeli Mikaela Jugovic (@mikaelajugovic)

“Cijeli dan mi je ispunjen što poslom što aktivnostima… Vremena nikad dosta, dan mi je prekratak!”, kaže uspješna mlada poslovna žena, a mi joj želimo puno sreće u karijeri!

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 15:14 16.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr