Inspiracija

Naše poduzetnice, direktorice, profesorice: Sve ove žene rade svoj posao apsolutno super

Za uspješan posao i karijeru potrebno je mnogo više od znanja i sposobnosti

Izvukle smo popis nekoliko super Hrvatica koje su odlične u svom poslu baš zbog svoje osobnosti, karaktera i odličnog obavljanja zadataka. Mnoge od njih osvojile su nagrade za svoj rad, a neke ih tek trebaju osvojiti.

Gordana Kovačević

S razlogom proglašena Ženom godine 2002. godine, Gordana Kovačević od svojih srednjoškolskih dana gura jedan cilj – biti uspješna. Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a karijeru je započela kao stipendistica poduzeća Nikola Tesla.

Radom i trudom postala je cijenjena stručnjakinja, a kasnije i menadžerica te od 2005. godine predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla. Tijekom poslijednjih godina bavila se strateškim menadžmentom, restrukturiranjem kompanije i razvojem poslovanja, a uz to je uključena i u rad nekoliko uglednih institucija u Hrvatskoj.

Željka Balja

Udruga Hrvatska poslovna tajnica već preko dvadeset godina proglašava najbolje tajnice godine, a 2017. godine ta je titula pripala Žejki Balji, zaposlenici u Balduči film. Rodom iz Zagreba, zaršila je Fakultet za turizam u Brežicama u Sloveniji gdje je već pokazala svoje poslovne sposobnosti – dobila je rektorovu nagradu, statuu fakulteta te je bila najbolja studentica svoje generacije. Razlog dobivanja nagrade bilo je odlično izvršavanje posla alii njen karakter, dinamičnost te iskustvo i vještine.

Dr.med. Marina Raguž

Doktorica Raguž (u sredini) trenutno je jedina specijalizantica neurokirurgije u KB Dubrava te je time jedna od svega nekoliko neurokirurginja u Hrvatskoj. Ima samo 29 godina, a prošle godine je osvojila priznanje Future Leaders koje je samo jedno od osvojenih za njen uspjeh i rad.

Završila je Medicinski fakultet u Zagrebu i odradila stažiranje u KBC Zagreb nakon čega je upisala postdiplomski studij. Ubrzo je postala asistentica na fakultetu, ali i nastavila svoj rad na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga. Raguž voli svoj posao i svakog dana spremno prihvaća nove izazove.

Ljiljana Radobuljac

Rad u Vukovarskoj Tehničkoj školi Nikole Tesle Ljiljani je samo jedan od poslova. Osim što se prije nekoliko godina mogla čitati njena priča o uspjesima i strogosti kao profesorice hrvatskog jezika, napisala je i tri knjige o svojoj teškoj borbi s rakom.

Slovi kao ozbiljna profesorica, no svi učenici ju poštuju i njene satove očekuju s nestrpljenjem. Podrška najbližih, ali i svojih učenika pomogla joj je u borbi protiv dva raka te i dalje smatra kako su njeni učenici njeno najveće blago.

Uz to je jedna od osnivačica i predsjednica Vukovarskih iskrica – udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama te je osvojila nagradu Ponos Hrvatske i državnu nagradu Ivan Filipović.

Vedrana Jelušić Kašić

Ponosna titula čelnice Europske banke za obnovu i razvoj pripala je Vedrani Jelušić Kašić. Radi se o najvećem stranom investitoru u Hrvatskoj. Jelušić je prije dolaska na tu poziciju obavljala poslove u londonskom sjedištu banke, koordinacije projekata u regiji te je uz iskustvo upoznala i sve relevantne igrače na tržištu.

Navodi kako joj je glavni izazov bio odlazak iz zone komfora te prevladavanje vlasitih nedoumica. Izgradila je svoju karijeru kroz međusobno razumijevanje i povjerenje.

Štefica Iveković

Da je skromnost vrlina, pokazuje i ova simpatična prodavačica iz Kumrovca koja je 2016. godine bila proglašena najboljom djelatnicom. Predložena je od strane Turističke zajednice i još nekoliko udruga kao osoba koja zaslužuje tu državnu nagradu. Razlog dobivanja nagrade nije bilo samo super obavljanje posla već i njena iskrenost, otvoren pristup i ljubavlju prema svom poslu.

Josipa Maslać – Petričević

Vlasnica obrta Naftalin iz Zagreba održava poslovnu tradiciju već 35 godina kao jedan od vodećih hrvatskih proizvođača u tekstilnoj industiji.

U svojoj tvrtki ima čak 75 zaposlenih. Navodi kako je bez obzira na sve traume i probleme koji su ju snašli odlučila ići dalje u svom poslu i napredovati u karijeri. Tako je 2017. godine dobila nagradu na najbolju hrvatsku poduzetnicu. Sve svoje uspjehe postigla je pozitivnim stavom i upornošću.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr