Kakva ste osoba?

Spavate li sa čarapama ili bosi? Psiholozi objašnjavaju što to govori o vama

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:30 05.10.2016 / Rubrika:
Foto: dolgachov/Thinkstock
0

Karakter ima veze i s ovom navikom

Nekima je ugodnije spavati sa čarapama, a neki više uživaju kada su bosi u krevetu. Trećeg nema. Iako smo uvjereni da je to stvar navike i temperature u spavaćoj sobi, psiholozi kažu kako istina uopće nema veze s time. Evo što spavanje u čarapama ili bez njih zapravo znači.

Ako spavate sa čarapama

women wearing funny toesocks at home

Vjerojatno to činite jer vam je hladno za stopala, iako u prostoriji ne mora biti. Razlog može biti i u sporom metabolizmu ili jednostavnoj navici, no spavanje u čarapama ima i psihički faktor. Ljudi s ovom navikom vole biti zaštićeni, borave na ugodnim mjestima te će uvijek pokušati uspostaviti vrlo duboke odnose s ljudima.

Vrlo su nježni i vole dijeliti osobni prostor s drugim ljudima.

Ako spavate bosi

Beautiful young woman in bed

Obično vam je prevruće da biste bilo što imali na nogama. Možda imate brz metabolizam i bolji protok krvi u ekstremitetima pa su vam stopala uvijek topla. No ovo može upućivati i na to da ste vrlo neovisni i zaštitnički nastrojeni prema drugima.

Oprezni ste koga puštate u osobni prostor, a često se najbolje osjećate sami sa sobom. Najvjerojatnije volite izazove i nije vam ništa teško napraviti za one koje volite.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:30 05.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr