Tako lako

U par jednostavnih koraka svoj dom učini božanstvenom oazom u kojoj ćeš uživati

Uređenje životnog prostora mnogima predstavlja radost. Izazov je to koji će omogućiti da tvoja kreativnost dođe do izražaja, a tvoj dom učini božanstvenom oazom u kojoj ćeš uživati

Dobro dizajniran interijer je onaj koji spaja udobnost i funkcionalnost, a ujedno svojim pažljivo odabranim detaljima prostor čini ugodnijim i ljepšim mjestom za boravak. Iako postoje brojni časopisi i Instagram profili koji prate najnovije trendove u uređenju, donosimo ti nekoliko praktičnih savjeta kako bi tvoj dom bio uvijek u trendu i uređen s ukusom, piše Real Simple.

Prostor upotpuni tepihom

Tepih može unijeti toplinu u tvoj dom i obogatiti interijer. Pogotovo ako biraš tepih jarkih boja i s uzorcima. Bitno je da izabereš osnovnu boju koja će prevladavati, a onda dodaš jedan ili dva komada namještaja ili predmeta s uzorkom ili printom. Poanta je prostor učiniti vizualno zanimljivim. No, pazi da ne pretjeraš jer se inače može dogoditi da zatrpaš prostor.

Izaberi zanimljivu teksturu

Uređenje interijera izazov je s kojim treba biti oprezan. Tekstura i osjećaj koji daje namještaj jako je bitan za cjelokupan dojam. Obratite pozornost na spoj boja i tekstura. Ako prevladavju jednostavne, čiste linije i moderan namještaj možete ga razbiti teksturama sirovog drva.

Poigraj se casual predmetima u formalnom prostoru (i obrnuto)

Detalji koje odabiremo prilikom uređenja iznimno su bitni. Ako ne želiš da tvoj dom izgleda kao poslovni ured, u kuhinju slobodno dodaj tepih orijentalnog uzorka ili neobičnim tapetama koje se tebi sviđaju ukrasi blagavaonicu. Time ćete interijeru dati svoj osobni pečat i unijeti dašak topline.

Bez pretjerivanja

Baš kao što nepisano pravilo u beauty rutini nalaže kako nikada ne bi istovremeno trebala naglasiti i oči i usne, ista stvar vrijedi i za uređenje interijera. Ako nisi sigurna kako spojiti boje, uzorke i materijale prilikom uređenja, onda to prepusti stručnjacima ili barem malo surfaj na internetu kako ne bi pretjerala i umjesto oaze mira dobila kaos. Izaberi lijepe i trendi detalje, ali nemoj zanemariti udobnost i funkcionalnost.

Sigurni smo da ne želiš dom koji je izgleda kao da si ušetala u muzej. Iako svi želimo da nam stan ili kuća izgleda potpuno besprijekorno, lako je pretjerati i kupiti beskoristan komad namještaja koji tako dobro izgleda, ali je nezahvalan za održavanje. Ako imaš malo dijete ili psa, svakako na to obrati pažnju.

Uloži u kvalitetu

Kako u modi, tako i u uređenju interijera postoje mjesta na kojima možemo potrošiti hrpu novaca, a jednako tako i uštedjeti. Izaberi ‘jeftine’ detalje (okvir za slike), ali nemoj biti škrta na ključnim dijelovima namještaja jer su ipak dugotrajniji nego što je to možda tvoja porculanska vaza. Stoga, ako izabereš manje kvalitetan kauč ili stolicu, vjerojatno ćeš brže nego što bi inače morala isprazniti svoj bankovni račun, a takvo ‘ulaganje’ jednostavno se ne isplati. Ok. osim ako imaš novca na bacanje.

Dašak glamura

Gotovo svakom outfitu možeš dati elegantniji look odaberš li crveni ruž, a slično vrijedi i za uređenje doma. Luksuzna fotelja ili ogledalo inspirirano art deco stilom dekorativan su detalj koji će svakom domu dati dašak glamura.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr