Pomozite si

Evo zašto je vaš dom možda odgovoran za depresiju i loše raspoloženje

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 14:58 19.11.2016 / Rubrika:
Foto: James Woodson/Thinkstock
0

Donosimo vam sedam razloga zbog koji ste loše raspoloženi, a nalaze se u vašoj kući

Hvataju vas mračna raspoloženja i depresije, a ni u vlastitom domu ne pronalazite olakšanje? Možda se odgovor krije upravo u prostoru u kojem živite. Evo popisa razloga zbog kojih ste možda razdražljivi:

1. Nemate biljaka

Kućne biljke čiste prostor i u njega unose kisik. Jeste li znali da je zrak u vašem domu čak pet puta onečišćeniji od zraka vani? Mnoga su istraživanja pokazala i da sam pogled na zelenu boju biljke smanjuje stres kod ljudi.

2. Jedini izvor svjetlosti je na stropu

Loše raspoloženje može biti izazvano nedostatkom svjetlosti u vašem domu, a toga često niste ni svjesni. Žarulje na stropu najčešće ne ispunjavaju svoj puni potencijal pa bi možda bila dobra ideja da si nabavite nekoliko stolnih svjetiljki.

3. Najbitnija svar u spavaćoj sobi vam je TV

Poznata je činjenica da buljenje u ekran prije spavanja može izazvati nesanicu. Jedno je istraživanje pokazalo i da se parovi koji u spavaćoj sobi imaju televizor seksaju duplo manje od onih koji ga nemaju, a to direktno utjeće na osjećaj sreće u životu.

4. Na ulazu u stan ostavljate gomilu količinu stvari

Prema feng shuiu, čist i otvoren ulaz u stan je jako bitan za protok dobre energije čitavim prostorom. Dakle, ako ste jedni od onih koji na ulazu u stan drže tenisice i cipele, kapute i jakne, možda je vrijeme da razmisite o alternativnom načinu pospremanja tih stvari.

5. Obojali ste blagovaonicu u plavu boju

Određene nijasne plave mogu imati vrlo loš utjecaj na živce. Umjesto smirenja, donose napetost i stres. Uz to, određene nijanse plave boje ‘ubijaju’ apetit pa vrlo dobro razmislite je li dobra ideja obojati blagovaonicu u tu boju.

6. Zavjese su vam obješene prenisko

Objesite zavjese s visine stropa, a ne vrha prozora. Na taj način soba će vam se činiti veća i viša, a imat ćete osjećaj da je u njoj lakše disati.

7. Svaka ukrasna sitnica vam je jednobojna

U svoj dom unesite žive boje i nemojte se previše opterećivati da sve ide jedno s drugim. Vesele boje kao da garantiraju i veseli duh, kao i šareni uzorci.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 14:58 19.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr