Što ti misliš?

Jesi li čula za to da se neke žene udaju same za sebe? Da, moguće je, a evo kako sve izgleda

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 07.11.2017 / Rubrika:
Foto: Mussi Katz/flickr
0

Zvuči potpuno neobično, ali događa se već godinama

Vjerojatno ti ovo zvuči čudno i pitaš se zašto bi to itko napravio, ali zapravo zašto ne bi? Udajom sama za sebe pokazuješ da se voliš više od ikoga i da želiš svu pažnju posvetiti upravo sebi i samo sebi. Ne moraš imati skupu vjenčanicu dok se udaješ, ne moraš svima najaviti svoje vjenčanje i ono najbitnije ne moraš imati partnera. I ako te netko pita kad ćeš se udati, uvijek mu možeš dati cool odgovor da već jesi udana i to sama za sebe.

Ako se udaš sama za sebe, nisi sebična

“Ceremonijom obećavaš sama sebi da ćeš se voljeti. Radi se o ljubavi prema samoj sebi, a slaviš bezuvjetnu ljubav koja će sigurno trajati zauvijek. Baš kao kad si u zrakoplovu, prvo ćeš spasiti sebe, a potom ostale”, izjavila je za Hello Giggles Fernanda Montiel, šamanka koja vodi vjenčanja.

Vjenčanje sama sa sobom je i duhovno iskustvo kad ulaziš u novi svijet i počinješ cijeniti sebe. Postoji čak web stranica I married me koja nudi sve što je potrebno za jedno ovakvo vjenčanje, a kažu kako im posao ide odlično.

Psihologinja Bella DePaulo kaže: “Kad se udaješ sama za sebe onda nailaziš na razne loše poglede. Neki misle kako je to sebično, očajno i nepotrebno. A ja se pitam samo jedno. Zašto se samci koji se vjenčaju smatraju sebičnima, a parovi koji rade isto nisu sebični? Da, možeš voljeti sebe, možeš se zarediti sama sa sobom, obvezati se na ljubav do kraja života. Trebala bi moći slaviti svoj vlastiti život udajom, baš kao što i parovi slave svoj zajednički.”

Sve je više ovakvih primjera

Ovo potvrđuje i Sophie Tanner koja se 2015. godine udala sama za sebe, a nedavno je proslavila drugu godišnjicu braka. “Ideja mi je pala na pamet dok sam ležala bolesna, nakon teškog prekida u krevetu. Svi slave kad postanu par i kad se vjenčaju u dvoje, ali ne postoji slavlje vlastite sreće. Dan prije vjenčanja sam bila jako nervozna, ali sve je prošlo u redu. Ljudi su rekli kako im je to najbolje vjenčanje na kojem su bili”, rekla je Sophie.

Još je jedan primjer Laura Mesi, talijanka koja se udala sama za sebe u 40. godini života. Udala se u bijeloj haljini, a na vjenčanju je bilo 70 uzvanika, što obitelji, što prijatelja. A čak je otišla i na medeni mjesec u Egipat, naravno sama.

Ovakvih vjenčanja je sve više. Naravno, da uvijek postoje oni koji im se protive jer ne vide svrhu, kao i onih koji pružaju podršku. Izbor je ipak na svakoj osobi zasebno.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 07.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr