Nećete moći vjerovati

Iz narcisoidne u zdravu vezu: Ovih 10 stvari vam se mora dogoditi kad upoznate dobrog dečka

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.09.2017 / Rubrika:
Foto: thinkstock
0

Nekada je teško prepoznati da je vaš partner zapravo čisti narcis i koliko zapravo negativno utječe na vas

Jedino što imate zajedničko je ljubav prema njemu jer on sebe najviše voli. I to nije ona zdrava ljubav prema sebi kod koje znamo koliko vrijedimo, već egoistična ljubav u kojoj mislimo da vrijedimo više od drugih.

I onda, kada se konačno oslobodiš takve osobe, jako ti je čudno da uopće postoji netko tko je potpuno drukčiji i može te voljeti. I tada sve kreće iz početka. Uz tu osobu ponovno učiš kako imati samopouzdanja i vjere u sebe, kako rasti, voljeti sebe i što znači prava, zdrava veza. Jest da u nju vučeš emocionalni teret iz prošle, ali on postaje sve manji i manji…

Teško ti je vjerovati da postoji jedna vrlo posebna osoba koja:

1. Vjeruje u tebe

Tvoje samopouzdanje vjerojatno je bilo jako poljuljano. Ne samo da ne vjeruješ nikome nego ne vjeruješ ni u sebe ni u svoje odluke. Međutim, odjednom tvoja sumnja prerasta u vjeru i čisto samopouzdanje.

2. Trudi se steći tvoje povjerenje

Malo po malo, ali ide u tom smjeru. Tvoja bivša veza nije bila temeljena na povjerenju pa ti je teško ponovno pustiti nekoga u svoj svijet što je itekako razumljivo. No, novi frajer je strpljiv, pažljiv i ne ponaša se kao da mu odmah bezrezervno vjeruješ. Najbolja stvar je što učiš i kako vjerovati sebi.

3. Ljubaznost mu je na prvom mjestu

Nikada nisi bila sigurna kakav je zapravo tvoj bivši jer bi se nekada ponašao vrlo ružno, a nekada je točno znao što reći i napraviti kako bi te šarmirao i ispravio pogrešku. Sve te to užasno zbunjivalo pa ti nije jasno kako netko cijelo vrijeme može biti toliko drag.

4. Zna slušati i zaista ga zanima što imaš za reći

Užasno ti je išlo na živce kako je bivši uvijek previše koristio riječ’ ja’ u svakom razgovoru i nije znao slušati što mu govoriš. U pravom smislu riječi. Uvijek je on bio najvažniji. A sada su stvari drukčije jer imaš dojam da možeš pričati o sebi više nego što si ikad uspjela pričati.

Taj netko novi postavlja pitanja i stvarno ga zanima priča tvog života, tvoji hobiji, stavovi, strasti, strahovi… i zbog toga se osjećaš sretno i slobodno.

5. Ispriča se kada pogriješi

Možda si se navikla uvijek ti ispričavati, čak i kada nisi bila za išta kriva. Navikla si na svađe, deranje i vrijeđanje, što je uvijek rezultiralo nečijim odlaskom iz prostorije. No, ono najgore je što se čovjek lako navikne na takav obrazac ponašanja i svađanja, čak i ako mu se gadi.

Nikada nisi čula da je druga strana priznala krivnju, ali u novoj vezi to je najnormalnije. Već si se mislila opet ispričavati, kad si začula ‘pogriješio sam’.

6. Tretira te kao princezu

Uvijek si se trudila i više nego što trebalo, a zauzvrat nisi dobila ništa. Sve što si učinila za njega nikada nije bilo dovoljno niti to nije znao cijeniti. Svakome tko izađe iza ovakve veze teško je priviknuti se na to da ga se stalno pazi i mazi, ali to je upravo to što tvoj novi dečko radi i ne možeš doći k sebi od oduševljenja.

Stalno te podsjeća koliko si predivna, vrijedna pažnje, posebna i koliko te poštuje. Konačno te se tretira kako i zaslužuješ, a zaslužuješ najbolje.

7. Skroman je

Zna koliko vrijedi, ali nema problema s egom niti se ne ‘napuhava’. Upravo zbog toga zna koliko ti vrijediš i jednako se veseli tvojem uspjehu kao što se veseli i svojem. Možda ne možeš odmah osvijestiti koliko si zapravo posebna, ali on ti to svakodnevno daje do znanja i ne gura sebe u prvi plan.

8. Pozitivan je i veseo

Narcisi se hrane dramom i negativnošću, ali on je totalna suprotnost. Ne možeš vjerovati da u svemu vidi pozitivnu stranu, a time utječe i na tebe da vidiš ljepotu u svemu i cijeniš trenutke.

9. Ne manipulira niti prebacuje krivnju

Narcisi su kraljevi kontrole, a čim vide da ju gube, prebacuju lopticu na drugu stranu i točno znaju što reći kako bi se osjećala krivom. Nakon nekog vremena počinješ to prihvaćati kao normalan obrazac, ne znajući da te tvoj narcis zapravo kontrolira.

No, toga nema u zdravoj vezi i počinješ shvaćati da normalni ljudi nisu takvi.

10. S njim učiš što je zapravo prava ljubav

Ljubav nije žrtvovanje vlastitog integriteta zbog drugoga. Ljubav nije odricanje od onoga što voliš zbog toga jer se to drugoj strani ne sviđa. Ljubav nije potiskivanje svojih želja kako bi pokazala da je sad netko drugi na prvom mjestu.

Ljubav je kompromis, poštovanje, ljubaznost. Ljubav je uživanje u njegovom društvu baš kao što on uživa u tvojem. Ljubav je zajedničko gledanje u zvijezde, zajedničko uživanje u trenutku, zajednički rast k tome da oboje postanete bolje osobe bez gubljenja vlastitog ja. To je ljubav.

Izvor: Thought Catalog

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr