Vjerujete li da su ovi luđaci putovali kroz vrijeme?

shimmer fallback

Putovanje kroz vrijeme je koncept koji već dugo mori i zabavlja mnoge, od ljubitelja SF-a pa sve do znanstvenika.

13.7.2013.
8:54
Play logo

Alfred Bielek

Alfred Bielek, bivše vojno lice, godinama je tvrdio da je bio dio tajnog eksperimenta američke vojske koji se odigrao 1943. Cilj eksperimenta bio je ratni brod učiniti nevidljivim.

No, čini se da to nije bilo sve jer je brod navodno nestao iz Philadelphije i pojavio se stotinama kilometara dalje, u Norfolku, i to – deset sekundi ranije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatni eksperiment imao je brojne tragične posljedice, pa su tako neki članovi posade ostali zatočeni u pregradama broda, drugi su poludjeli, a svima im je na kraju izbrisano sjećanje na taj događaj.

Bielek se događaja počeo prisjećati 1985., kada je izašao film baziran na pričama o eksperimentu. Godinama je pokušavao dokazati da je pravi vremenski putnik, no bez pravih dokaza i nakon što je njegova verzija priče više puta opovrgnuta, ostao je samo još jedan čudak kojem nitko ne vjeruje.

Charlotte Anne Moberly i Eleanor Jourdain

Za vrijeme obilaska Versaillesa dvije žene malo su se pogubile i, prema njihovoj priči, završile u nekom drugom svijetu, okružene raskošnim haljinama i neobičnim ljudima, da bi na kraju nabasale na nikog drugog do – Mariju Antoanetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovu priču pokušali su objasniti i vidovnjaci koji su tvrdili da nije riječ o putovanju kroz vrijeme, nego da su se jednostavno susrele s duhom slavne vladarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, postoji još jedna, daleko zabavnija teorija. Naime, francuski pjesnik Robert de Montesquieu sa svojim je prijateljima u to vrijeme navodno često priređivao raskošne kostimirane zabave u Versaillesu, na kojima bi se oblačili u stilu francuskog dvora 18. stoljeća.

Moguće tumačenje je da su žene jednostavno zalutale na njihovu zabavu, što je svakako bilo zbunjujuće i veličanstveno iskustvo, no nikako doslovno putovanje kroz vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Von Helton

On ne samo da je samozvani putnik kroz vrijeme, nego tvrdi da se borio s vampirima te da je i sam poluvampir. Tvrdi da je kao sedmogodišnjak izumio nevidljive lovce, a kroz vrijeme je putovao u više navrata, najdalje do 1857.

Za sve svoje pustolovine, naravno, ima i dokaze u obliku fotografija iz prošlosti na kojima su snimljeni ljudi koji mu sliče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James R. Todino

Autor spam mailova poslanih na stotine tisuća adresa potpisanih s 'Bob White' i 'Tom Jones' zapravo je bio dobro poznati spammer James R. Todino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su njegove spammerske metode čuvene, tvrdi da je u mailovima koje je slao u ime vremenskih putnika kojima trebaju dijelovi za sastavljanje vremenskog stroja bio iskren i da stvarno vjeruje da je vremenski putnik zarobljen u stvarnosti.

Kada su mu stranci počeli slati potrebne dijelove, njegov ih je otac preklinjao da ne hrane Jamesovu iluziju. Što bi značilo da je pokušao razuvjeriti ljude koji su nasjeli na spam mail o vremenskom putniku. Sretno u tome, tata!

Billy Meier

Ovaj Švicarac svoje putovanje kroz vrijeme duguje izvanzemaljcima koji su ga poveli na mali izlet. Nakon što su ga informirali o predstojećim katastrofama, na koje Meier već neko vrijeme pokušava upozoriti ljude, izvanzemaljci, koje opisuje kao humanoide sa skandinavskim obilježjima, odveli su ga na putovanje kroz vrijeme, na kojem je upoznao i Jmmanuela, pravog Isusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru mu je Isus rekao da je Billy u evoluciji uspio prešišati čak i njega. No, nadamo se da će gospodin Meier imati nešto bolji kraj, unatoč svim nevjerojatnim stvarima koje priča.

Andrew Basiago

Odvjetnik iz Seattlea tvrdi da je kao dijete sudjelovao u tajnom projektu kodnog imena 'Pegaz'. Istraživanje se navodno bavilo utjecajima teleportacije i putovanja kroz vrijeme na djecu.

Play logo

Tvrdi da je kao dio eksperimenta završio na Lincolnovom govoru na Gettysburgu, gdje je i uslikan. Tamo je poslan više puta, no tvrdi da je svaki put nešto bilo drugačije, te je njegova teorija da se nije radilo 'samo' o teleportaciji i putovanju kroz vrijeme, nego i kroz – dimenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U više je navrata sreo druge verzije sebe, iz drugih dimenzija. Nažalost, čini se da nije imao prilike porazgovarati s njima. Kao niti sa psihijatrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo