Engleski biznismen star 30-ak godina u priličnoj je panici nakon što se zarazio koronaviruosom. No za sada ga ne plaši mogućnost da ga uguše vlastita pluća nego da to učini - njegova žena.

S ljubavnicom otišao u Italiju

Kako piše Sun, svojoj supruzi rekao je da ide na poslovno putovanje unutar Velike Britanije, kada je s ljubavnicom otputovao u Italiju na romantični odmor. Njegova prevara bila je savršena, pazio je na svaki detalj, ali jedino što nije mogao planirati bila je epidemija koronavirusa u Italiji.

Kad se vratio kući, počeo je pokazivati ​​simptome Covida-19, a testovi su potvrdili da je doista zaražen. Rekao je svojoj supruzi da je zaražen u zemlji, ali je zabrinut kako bi mogla biti otkrivena njegova izvanbračna veza.

'Mislio je da ima savršen alibi'

„Ovaj pacijent postao je glavna tema razgovora među službenicima javnog zdravlja “, rekao je izvor blizak tom slučaju za The Sun.

"Njegov bi slučaj bio smiješan da nije bio toliko ozbiljan. Muškarac je priznao što je radio u Italiji i da njegova supruga nema pojma. Ona misli da je on pokupio bolest na poslovnom putu", dodao je.

Zamalo zaglavio u Italiji

Prema britanskom tabloidu, neimenovani biznismen priznao je liječnicima da je putovao u Italiju s ljubavnicom, ali do sada ju je odbio identificirati, zbog straha da će njihova afera biti otkrivena. U međuvremenu, njegova supruga, koja zna samo da ima Covid-19, izolirala se u njihovoj raskošnoj kući na sjeveru Engleske.

"Mislio je da ima savršen alibi za svoju izvanbračnu vezu, ali nije računao na epidemiju i mjere koje su uslijedile", dodao je anonimni izvor. "Pacijent se s olakšanjem vratio kući malo prije otkazivanja letova – to tek ne bi mogao objasniti“, komentira slučaj zdravstveni djelatnik.