KUBANSKA AKTIVISTICA / Uhićena je usred intervjua, gledatelji u šoku promatrali dramu koja joj se odvijala u kući

Stars se prometnula u žestoku kritičarku kubanske vlasti, a zadnjih je dana bilježila prosvjede i sve objavljivala na društvenim mrežama

14.7.2021.
15:06

Kubanska aktivistica Dina Stars uhićena je u utorak usred intervjua, točno u trenutku dok je za jednu španjolsku televizijsku postaju gledateljima tumačila što se zbiva u toj državi.

Stars se prometnula u žestoku kritičarku tamošnjih vlasti, a zadnjih je dana bilježila prosvjede i sve objavljivala na društvenim mrežama.

"Policija mi je ispred vrata. Nažalost, moram prekinuti intervju i izaći", kazala je šokiranoj voditeljici emisije Marti Flich, kojoj se takvo što zasigurno nikad nije dogodilo u karijeri.

Dini Stars je policija pritom izuzela računalo, a do ovog još uvijek nije poznato nalazi li se ta 25-godišnjakinja i dalje u pritvoru.

"Držim vladu odgovornom ako mi se bilo što dogodi", bilo je zadnje što je uspjela izgovoriti ispred kamere, a mi ćemo priči dodati da je jedan muškarac u ponedjeljak umro tijekom prosvjeda u predgrađu Havane.

Nekoliko građana i pripadnika osiguranja pritom je ozlijeđeno i prebačeni su u bolnicu, objavila je u utorak državna Kubanska novinska agencija.

Vijest je prva službena potvrda smrtnog slučaja tijekom nemira i prosvjeda na Kubi koji su izbili u nedjelju širom te komunističke zemlje zbog duboke ekonomske krize i porasta broja slučajeva covida-19.

Kubanska novinska agencija priopćila je da su "organizirane skupine antisocijalnih i kriminalnih elemenata" pokušale doći do policijske postaje predgrađa La Guinere, s ciljem napada na njezine dužnosnike i oštećenja infrastrukture.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen