OGLAS

ČUVAO DA SE NAĐE ZA CRNE DANE? / Susjed u garaži držao raketu koja je mogla nositi nuklearnu bojevu glavu!

Image
Foto: Bellevue, WA Police

Spoznaja o postojanju rakete izazvala je hitan posjet lokalnog policijskog odjela za bombe

6.2.2024.
10:25
Bellevue, WA Police
VOYO logo

Policija iz Bellevuea, grada u Washingtonu, potvrdila je informaciju da je u pretrpanoj garaži nedavno preminulog čovjeka našla neaktivnu i zahrđalu raketu koja je mogla nositi na sebi nuklearnu bojevu glavu!

Spoznaja o postojanju rakete izazvala je hitan posjet lokalnog policijskog odjela za bombe, čiji su pripadnici utvrdili da projektil ipak ne predstavlja opasnost bilo kakve vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Članovi odjela potvrdili su da je objekt neaktivan, odnosno da ne sadrži raketno gorivo. Drugim riječima, u pitanju je artefakt bez opasnosti od eksplozije", izjavili su policijski predstavnici Bellevuea.

Image
SNIMKU PUSTIO NA MREŽE /

Policajac uhvatio suprugu u preljubu s bivšim kolegom

Image
SNIMKU PUSTIO NA MREŽE /

Policajac uhvatio suprugu u preljubu s bivšim kolegom

Što je čovjek čuvao u garaži, policija je doznala nakon intervencije djelatnika Državnog muzeja američkih zračnih snaga u Ohiju, kojima je pokojnikov susjed ponudio donaciju te rakete poznate pod nazivom Douglas AIR-2 Genie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raketa Douglas AIR-2 Genie prvi puta je testirana 1956. godine, a osmišljena je kao projektil zrak-zrak koji je na sebi mogao nositi bojevu glavu W25 od 1,5 kilotona.

"Budući da projektil više nije upotrebljiv, vojska je odbila preuzeti ga. Tako je taj povijesni projektil ostao kod pokojnikova susjeda koji ga planira restaurirati i zatim izložiti u muzeju", rekle su vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokojni susjed raketu je navodno nabavio sasvim slučajno, u dvorištu nekog čovjek koji je izložio sve što mu ne treba i priredio rasprodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo