PODRIJETLOM JE IZ HONDURASA, A PONOSNO NOSI HRVATSKO IME! / Priča kako ga je dobio vratit će vas u dane naših najljepših uspomena

Mladićev profil otkrio nam je da je rođen u Las Vegasu, da je podrijetlom Hondrušanin, ali i da je naslijedio očevu ljubav prema nogometu

7.4.2021.
12:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi puta se svijetu predstavila na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine, a samo dvije godine kasnije priredila je i prvi senzacionalan podvig.

Naravno, govorimo o trećem mjestu osvojenom na SP-u u Francuskoj, o bronci koju je tadašnji izbornik Miroslav Ćiro Blažević donio u Lijepu našu sa svojim "sinovima".

Dani ponosa i slave

Na te krasne dane nedavno su podsjetili i djelatnici FIFA-e, koji su na Facebooku objavili predivan petominutni prilog o tome kako su Vatreni na taj turnir stigli u ulozi potpunih autsajdera, a u Zagreb se vratili s brončanim medaljama oko vrata.

Budete li od volje, pogledajte prilog i probudite neke lijepe uspomene, nas je oduševio, baš kao što nas je razveselio i izvjesni Davor Ruiz, mladić na čiji smo komentar sasvim slučajno naletjeli.

"Da, dobio sam ime po najboljem igraču iz te momčadi", napisao je Ruiz na Facebooku, pa dodao kako njegova obitelj nema apsolutno nikakvih poveznica s Hrvatskom. "Moj otac je bio zaluđen nogometom, a Šuker je te godine kada sam rođen bio na svom vrhuncu", napomenuo je u nastavku.

Rođen u Vegasu

Davorov profil otkrio nam je da je rođen u Las Vegasu, da je podrijetlom Hondrušanin, ali i da je naslijedio očevu ljubav prema nogometu i da navija za Manchester United.

Dakako, njegovo priznanje mnoge je oduševilo, pa su mu pojedini naši ljudi kazali da je ovamo uvijek dobrodošao, a jedan mu je čak i obećao da će njegovu priču pokušati osobno ispričati Davoru Šukeru, danas predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, a tada prvom strijelcu Svjetskog prvenstva 1998.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali