Play ponuda

OVAJ ŠEF VIŠE NIKAD NEĆE UZETI SLOBODAN DAN: / Njegovi radnici čeličnih živaca neviđeno su ga 'istrolali' za blagdane

Image
Foto: Twitter

Dok bi neke ovakav potez ozbiljno naljutio, on je bio impresioniran voljom i trudom svojih djelatnika

21.12.2019.
20:48
Twitter
Play ponuda

Autorica i voditeljica podcasta Jo Thornely svojemu je šefu za nadolazeće blagdane priredila iznenađenje koje će pamtiti dok je živ. Ona je, naime, njegov ured u potpunosti oblijepila ukrasnim božićnim papirom. Zamotala je doslovno i svaku olovku na njegovu stolu. Kaže kako je potrošila ukupno dvjestotinjak kuna za 10 rola papira, piše Insider.

U dogovoru s kolegicom, Jo je kupila ukrasni papir, a zatim su njih dvije omotale apsolutno svaki predmet u šefovu uredu. Kažu kako im je za taj posao trebalo tri i pol sata, a omotale su zidove, stolce, pa čak i svaku olovku koju je ostavio na stolu. Jo je novinarima rekla da njezina tvrtka potiče blagdanske dekoracije u radnome prostoru.

"S kolegicom koja se također zove Jo raspravljala sam o toj ideji mjesecima, i unaprijed smo znale da će šef uzeti slobodan dan. Ponosne smo što smo sve tako dobro isplanirale i pritom pazile na detalje", kazala je ova kreativna radnica.

Potrošile jedva pola kupljenog papira

Jo je dodala kako su ona i kolegica znale da će zamatanje ukrasnim papirom biti jeftino i relativno lako izvesti, a pritom su imale na umu i da se papir može reciklirati pa su samo trebale odabrati onaj koji su željele.

"Uvijek su mi se sviđale jednostavne i jeftine ideje koje se mogu izvesti na način da drugima nikad ne dosade pa je ovo zapravo bilo idealno", rekla je Jo i otkrila kako su na 10 rola ukrasnoga papira potrošile 30 dolara (oko 200 kuna), a pazile su na to da ne sadržava materijale zbog kojih se papir ne može reciklirati.

"Na kraju smo potrošile pola kupljenoga papira, tako da već sada znam kako će izgledati darovi koje ću umatati za Božić sljedećih pet, šest godina, priznala je i objasnila da su šefov ured dekorirale kada su imale slobodnoga vremena.

Što je bilo najteže zamotati?

"Pomagali su nam i drugi kolege pa je sve ispala lijepa suradnja uz puno smijeha", dodala je Jo. Najlakše im je bilo dekorirati knjige i slične predmete, a najteže...

"Najteži su bili stolci jer smo htjeli da ih šef može normalno koristiti i nastaviti s poslom bez da mu smeta naša dekoracija. Tako smo pazile da ne omotamo tipke na tipkovnici, ekrane ili laser na mišu", istaknula je. Najviše vremena uzelo je zamatanje šalice s olovkama.

"Imao je na stolu i nekoliko novčića pa smo umatale jedan po jedan. Na svaki zamotani predmet stavile smo naljepnicu kako bi znao što je unutra, za slučaj da mu upravo to hitno treba, objasnila je Jo.

Kako je reagirao šef?

Dok bi neke ovakav potez ozbiljno naljutio, ovaj je šef bio impresioniran voljom i trudom svojih djelatnika. "Svidjelo mu se. Nakon prvotnog uzdaha prošetao je uredom i uz smijeh provjerio svaki detalj. Navikao je na to da mu netko dekorira ured u prosincu pa je znao kako smo mu na taj način poručili: 'Hvala ti što si dobar šef'", zaključila je.

Video sa svojim uratkom Jo je objavila na Twitteru i on je odmah postao viralan. Ona i kolegica ponudile su se da na kraju očiste ured i vrate ga u prvobitno stanje, no šef je to odbio i rekao da će ga zadržati takvim što dulje.

Play ponuda
Play ponuda