STRAH PREPLAVIO ZAJEDNICU / 50 godina vjerovali da im bigfoot šeće gradom, a onda je jedan detalj otkrio istinu: 'Pitao sam se vidim li dobro'

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Mještani su bili toliko uvjereni da se događa nešto izvanredno da je čak došla i policija s potražnim psima, a bigfoot je postao i turistička atrakcija gradića

4.9.2023.
9:42
Screenshot/Youtube
Play logo

Čovjek u Alabami, u SAD-u, 50 godina je zavaravao stanovnike svog gradića Brantleyja da tamo živi Bigfoot. Genijalni šaljivdžija Eugene Hendrick svoju zamisao ostvario je još u 1970-ima, kada su lokalci primijetili tragove pored rijeke.

Hendrick je rekao za američki WFSA: "Jednog dana dobio sam čudnu ideju. Htio sam nešto učiniti u vezi sa Sasquatchom. Izrezao sam neke velike noge i pričvrstio na njih neke cipele te hodao oko rijeke ostavljajući tragove. Čak sam napravio tragove kandži na drveću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključila se i policija

Međutim, brzo su se počele širiti spekulacije u Brantleyu jer su bili uvjereni da se događa nešto izvanredno i postalo je toliko rašireno da su čak došli i policija i potražni psi. Mještanin Jimmy McGinty bio je još dijete kad je misteriozni Bigfoot navodno lutao njihovim gradom. Sjeća se: "Išao sam do rijeke i vidio neobične tragove na pjeskovitoj obali. Vidio sam te velike otiske stopala i pitao se, vidim li ovo ili ne?"

Ali, s toliko straha u zajednici i uključenosti policije, Hendrick je odlučio prestati s njegovim trikovima. Rekao je: "Spremio sam izrezane noge i cipele i čuvao tajnu sve do 2017." I dugo vremena nitko nije znao da je on stajao iza toga. Ali onda je Hunter Royal, vlasnik trgovine Old Gin Greek County Store u Brantleyu, odlučio da će početi prodavati 'čudovišne' burgere - 'Sasquatch Burger'. A Hendrick je odlučio da je vrijeme. Odlučio je priznati svoju epsku šalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGinty nije mogao vjerovati da je on stajao iza svega, i rekao je: "Tada sam znao da nisam lud. Ali, digao me na foru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovina je potom počela prodavati raznu Bigfoot robu, čak su nabavili i betonskog Sasquatcha. Hunter je bio prilično iznenađen kad mu je tast McGinty donio ogromni kip.

"Bio sam u šoku. Postala je znamenitost za zajednicu." I u prilično simboličnom završetku svoje operacije, Hendrick je bio taj koji je oslikao gigantski kip, koristeći svoje vještine profesionalnog umjetnika kako bi dizajnirao 'znamenitost'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Iako se čini da mještani i dalje vjeruju da neka vrsta stvorenja postoji u gradu, Hunter kaže: "Ako ne vjerujete u Sasquatcha, vi ste problem."

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo