NASTAVNICI, MOŽDA DA OVO PRESKOČITE... / Hrvatski školarci raspravljaju o najboljoj metodi markiranja: 'Baciš torbu kroz prozor i tražiš na WC - a onda...'

Uvijek popularna tema kod učenika je kako izbjeći nastavu, a jedan Hrvat je na Redditu postavio pitanje o najboljem načinu za markiranje

21.9.2021.
14:47
Ilustracija: Dragutin Santosi/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uvijek popularna tema kod učenika je kako izbjeći nastavu, a jedan Hrvat je na Redditu postavio pitanje o najboljem načinu za markiranje.

"Budući da sam srednjoškolac, a imam par testova ovaj tjedan, treba mi pomoć kako ste vi markirali", objasnio je kulturno i zašto želi pobjeći s nastave jer očito nije učio za ispite.

"Znao sam baciti torbu kroz prozor i pitati smijem li na WC. Profesori su često znali zaboraviti da sam otišao", otkrio je jedan korisnik vrlo originalan način da se izvučeš s nastave.

Glumiš da si bolestan

"Odeš doma, veliš da ti nije dobro i da ne možeš biti u školi. Kako će ti to netko dokazati", napisao je drugi. Mnogi su bez pomoći roditeljskih ili liječničkih ispričnica bježali s nastave. "Nije bilo potrebe za markiranjem, ispričnica od staraca i aj bok. Bolio me trbuh, zub, prehlada i tako ukrug", napisao je jedan.

"Jedan prijatelj iz osnovne bi pojeo sirov krumpir da ne mora u školu", bilo je očito i ovakvih ekshibicionista koji nisu štedjeli ni svoje zdravlje samo kako ne bi na nastavu.

"Markirala sam samo kada se cijeli razred dogovorio da svi idu", napisala je jedna od komentatorica. Učenici pišu da, kad markiraju, najčešće odlaze u kafiće. Bilo je i onih mudrica u raspravi koji su "markirantu" dali najbolji savjet - odi u školu!

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali