Hrana se više ne jede, sada se inhalira!

Europski kulinarski trend koji nudi gastronomsku gozbu bez posljedičnog efekta da imate grižnju savjesti zbog viška kalorija sve je popularniji.

11.9.2012.
21:15
VOYO logo

Riječ je o ideji nazvanoj Le Whaf, gdje se sastojci prokuhavaju u tekućini, iscijede i onda se pretoče u veliku francusku posudu, sličnu staklenom kotlu.

Trend je inspiriran proizvodom nazvanim Le Whif, parom u kojoj su raspršene čestice tamne čokolade, što je svojevrsni specijalitet za one koli strogo paze na unos kalorija. Ovo je izumio francuski znanstvenik i sveučilišni profesor s Harvarda David Edwards koji je prvi došao na ideju Le Whif.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj su pomalo čudnjikavi trend naveliko prihvatili i Europljani koji smatraju da inhaliranjem tako 'obogaćene' pare mogu utažiti svoju glad bez da moraju jesti i brojati koliko kalorija unose u organizam.

U jednom restoranu u Ottawi čak se nudi i meni 'hrane' koja je spremljena na spomenuti način. Odnosno, ovdje više nije riječ o hrani nego o pari ili dimu. Zanimljivo je i kako restoran ne naplaćuje za ovakav 'obrok'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike