Riječ je o ideji nazvanoj Le Whaf, gdje se sastojci prokuhavaju u tekućini, iscijede i onda se pretoče u veliku francusku posudu, sličnu staklenom kotlu.
Trend je inspiriran proizvodom nazvanim Le Whif, parom u kojoj su raspršene čestice tamne čokolade, što je svojevrsni specijalitet za one koli strogo paze na unos kalorija. Ovo je izumio francuski znanstvenik i sveučilišni profesor s Harvarda David Edwards koji je prvi došao na ideju Le Whif.
Ovaj su pomalo čudnjikavi trend naveliko prihvatili i Europljani koji smatraju da inhaliranjem tako 'obogaćene' pare mogu utažiti svoju glad bez da moraju jesti i brojati koliko kalorija unose u organizam.
U jednom restoranu u Ottawi čak se nudi i meni 'hrane' koja je spremljena na spomenuti način. Odnosno, ovdje više nije riječ o hrani nego o pari ili dimu. Zanimljivo je i kako restoran ne naplaćuje za ovakav 'obrok'.