Play ponuda

Sretni brojevi u imenu - podrška u uspjehu

shimmer fallback

Ime, i pravnih i fizičkih osoba, je ključni dio njihovog identiteta. Ime benda, ime domene, naziv portala, ime poduzeća, proizvoda, robna marka, brand ...

6.3.2010.
12:42
Play ponuda

7 NOTA, 100 DIVOTAWall Street Journal sasvim sigurno nije poznat po glazbenim temama pa je tekst pod imenom From ABBA to ZZ Top, All the Good Band Names Are Taken, privukao veliku pažnju. U njemu autor raspravlja o tome koliko je danas teško osmisliti originalno ime za bend koje jako utječe na javnu percepciju te koliko su globalizacija i strogi zakoni oko autorskih prava otežala taj proces.

Koliko god svirka bila važna, ime se pokazalo jednim od ključnih značajki nečijeg imidža i percepcije od stane publike. Tko zna kakvu bi sudbinu doživjeli Beatlesi da su ostavili prvotno ime Silver Beetles ili da Jerry Garcia nije u rječniku pronašao ime – Grateful Dead.

Od siječnja do kolovoza 1960. liverpulska četvorka je vrtila po glavi puno imena i, hvala Bogu, da se nisu odlučili za npr. "Johnny and the Moondogs" (u kojem je nesretan broj 88) ili za "The Silver Beatles" (u kojem je nesretan broj 57)!

U legendarnom imenu The Beatles nalazi se u "The" - sretan broj 14 koji donosi putovanja, druženja i brz poslovni uspjeh! U "Beatles" – sretan broj 23, jedan od najpovoljnijih brojeva u numerologiji koji ukazuje na iznimnu pokretljivost i dinamičnu aktivnost te obećava materijalnu korist i uspjeh. Donosi posebnu vještinu u komuniciranju s ljudima i u iznalaženju novca te spretan dolazak do boljeg položaja.

A u punom nazivu je osobito sretan broj 37 (14+23) koji znači čast i iznimnu uspješnost u ostvarivanju svojih namjera. To je broj znamenitih predvodnika koje cijene i kojima zavide. Osobe s tim brojem znaju dosta priuštiti sebi, ali i nesebično pomagati drugima. Simbol je uspjeha. Potpuno iste sretne brojeve u svom nazivu imao je i vratolomni sastav The Doors (14+23=37)!

U nazivu američke rock grupe The Grateful Dead su sretni brojevi 14, 32 i 14 te u ukupnom nazivu sretan broj 60 koji ukazuje na kreativnost i sklonost ljepoti i umjetnosti te donosi materijalna dobra, vodeće pozicije i uspjeh, osobito onima koji se bave umjetnošću.

Američki blues-rock trio koji je aktivan preko 40 godina i ujedno najbradatiji od svih bendova u svom nazivu ima sretan broj 14 u ZZ, u Top je broj 19, najsretniji broj koji ukazuje na uspješnost u ostvarivanju svih zamisli te na veliku sreću, izobilje i čast. A u punom imenu je sretan broj 33 (14+19) koji ima isto značenje kao i gore opisani broj 60!

Djelovanje brojeva je univerzalno i nije nikakav angloamerički specijalitet.

Švedska grupa ABBA u svom imenu ima sretan broj 6 koji je iznimno društven, lako sklapa poznanstva, prijateljstva. Privlačan je i erotičan, voljen i poštovan, ponosan i nadasve šarmantan. Krasi ga maštovitost i kreativnost, pun milosrđa i topline, u životu uspješno stječe i novac i moć. Simbol je ljubavi i umjetnosti.

Prva (1962.g.) i najuspješnija mađarska rock grupa Omega u svom nazivu ima broj 20,

sretan broj produhovljenosti, ambicioznosti, inicijative i novih ideja.

Prve i najpoznatije grupe na ovim prostorima jugoistočne Europe u svojim nazivima imale su sretne brojeve: zagrebačka Grupa 220 (sretan broj 24), splitski Delfini (sretan broj 27), sarajevski Indexi (sretan broj 21), beogradska Korni grupa (sretan broj 37), skopski Leb i sol (sretan broj 24), ljubljanske Bele Vrane (sretan broj 34) itd...

I kao što su u glazbi bitne dobro odsvirane polovinke, četvrtinke, osminke itd., tako su i u imenima bitni dobro odabrani sretni brojevi. IMENA DOMENA Za tvrtke koje imaju namjeru biti naglašeno prisutne na internetu, jedna od važnijih poslovnih odluka u 21. stoljeću je izbor "pravog" imena domene. Neke tvrtke koje tome nisu pristupile dovoljno razborito, oprezno i pronicljivo, odabrale su blesava imena domena vrijedna sprdnje, a o nesretnim brojevima da i ne govorimo. www.dicksonweb.com Za firmu koja se bavi analizom podataka, stavljanje muških spolnih organa u prvi plan (Dicks on Web??? Dickson Web!!!) ne gaji poslovni optimizam. A kad se valjanje po podu od smijeha i cerekanje slegnu, iz središnjeg dijela imena domene – dicksonweb – pred nas iskoči najnesretniji broj 38 (4+1+3+2+3+7+5+6+5+2) koji ne obećava dobru internetsku poslovnu budućnost ove tvrtke. www.choosespain.com U najboljoj namjeri odabrali ste odmor u Španjolskoj (Choose Spain!!!), a naletili ste, ne svojom krivnjom, na sadomazohiste (Chooses Pain???). U tome Vam je, pored šeprtljavosti ove turističke agencije, pomogao/odmogao i iznimno nesretan broj 48 u središnjem dijelu imena domene – choosespain (3+5+7+7+3+5+3+8+1+1+5). To je tzv. "broj žrtve" zbog kojeg osobe (i pravne i fizičke) s tim brojem često trpe zbog toga što ih drugi iskorištavaju. Taj broj ukazuje na osobu koja, pored svojih, nosi i rješava tuđe probleme! www.powergenitalia.com Ako se navečer prije spavanja odlučite još jednom (makar virtualano-vizualno) uvjeriti u iscjeljujuću moć seksualnih navika (Power Genitalia), možda Vam ujutro na kućnu adresu stigne nekakav talijanski električni generator (Power gen Italia). Naravno da niste krivi Vi, nego neki smotani talijanski električari zajedno sa nesretnim brojem 52 u imenu domene (8+7+6+5+2+3+5+5+1+4+1+3+1+1), a koji zrači opasnostima, nesrećama (posebno eksplozijama i požarima) te sklonosti padovima, lomovima, problemima sa cirkulacijom. Hej, a, kaj će meni – generator? Ja biiiih .... I tata bi, sine! P.S. Ova numerološka zapažnja imali ste prilike pročitati na najgledanijem, najposjećenijem ... prvom od svih internetskih portala u Hrvatskoj. U njegovom nazivu NET nalazi se sretan broj 14 (5+5+4) koji donosi putovanja, druženja i brz poslovni uspjeh te ukazuje na aktivnost, posebno onu vezanu uz dovitljivost i spretnost u poslovanju sa novcem. U broju 14 nalazi se simbol 5 koji je temperamentan i energičan u akcijama koje poduzima.

Ustrajan je, sklon avanturama i poslovnim rizicima, voli istraživati nova mjesta i nove ideje koje je uvijek sposoban dobro unovčiti.

Omiljen je u društvu, ima veliki dar zapažanja, brzo i zdravo rasuđivanje te izvrsno pamćenje. Vrlo je praktičnog duha, realan u procjenama situacije i zna kada treba povući pravi potez. Simbol je komunikativnosti i biznisa. Ko zna, zna!

Play ponuda
Play ponuda