Play ponuda

Sve što trebate znati o telekinezi i kako je možete pokušati razviti

shimmer fallback

Što je to točno telekineza, je li dokazana, tko je sve može razviti i kako se to točno radi? Odgovore na sva ova pitanja ima paranormal.about.com.

28.1.2014.
8:42
Play ponuda

Telekineza je sposobnost micanja ili savijanja predmeta samo uz pomoć misli. Od paranormalnih sposobnosti, telekineza je najrjeđa, a samo je nekoliko osoba uspjelo dokazati da ima sposobnost telekineze. Ipak, skeptici dovode u pitanje i te dokaze.

Nina Kulagina bila je Ruskinja koja je i pred kamerom pokazala svoje sposobnosti. Pomicala je razne stvari – kruh, soljenku, šibice, kristalnu posudu, ali skeptici smatraju da je jednostavno mogla biti i pametna mađioničarka.

Stanisława Tomczyk bila je Poljakinja koja je navodno imala moći telekineze, ali samo kad je bila pod hipnozom. Oko nje su predmeti levitirali, a njenim nevjerojatnim moćima imala je prilike svjedočiti i grupa znanstvenika u Varšavi.

Uri Geller je javno demonstrirao svoje sposobnosti. Njegovo ime je postalo gotovo sinonim za savijene žlice i ključeve, a on je navodno pokazao svoje moći i na velikoj udaljenosti i na više mjesta. Iako je mnoge zaintrigirao, istina je i da neki mađioničari mogu postići iste rezultate.

Ipak, profesor psihologije Gary Schwartz je 2001. na University of Arizona napravio pokus tijekom kojeg se ispostavilo da je više od 60 studenata uspjelo u nekoj mjeri saviti žlice i vilice i to kako se čini bez ikakvog dodira.

Znači li to da svi imaju potencijal razviti sposobnost telekineze? Neki tvrde da je tako jer telekineza nastaje kao rezultat viših razina svijesti.

Postoje internetske stranice na kojima se navodi da svatko može razviti moći telekineze.

Spirit Online tako savjetuje svakodnevnu meditaciju, isprobavanje telekineze na dnevnoj bazi, upornost i vjeru. Uz to, preporučuje da se sve to ne uzima preozbiljno, nego kao igra da ne biste bili frustrirani. Ako ništa ne postižete, promijenite metodu, piše paranormal.about.com.

Play ponuda
Play ponuda